Unitățile CFR Iași vor fi monitorizate 24 de ore din 24! Valoarea contractului depășește suma de 70.000 de lei
Mai multe unități CFR Iași vor fi monitorizate 24/24 ore, iar valoarea contractului depășește suma de 70.000 de lei, se arată în licitația publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Nu este prima licitație din această perioadă lansată de CFR Iași. În urmă cu câteva săptămâni, compania de transport feroviar lansa o licitație prin care dorea testarea psihiatrică a angajaților CFR.
Unitățile CFR Iași vor fi monitorizate 24 de ore din 24! Valoarea contractului depășește suma de 70.000 de lei
Serviciul de monitorizare permanentă (24/24 ore) prin dispecerat și intervenție rapidă cu echipaj în caz de efracție se va efectua pentru 27 de unități CFR Iași, și ale SR TFC Iași. SR TFC Iași va încheia un nou contract pentru monitorizarea și intervenția rapidă a 27 de subunități, conform specificațiilor. Contractantul responsabil va pune la dispoziție mijloace de transport inscripționate specific pentru intervenții rapide în localitățile și județele unde sunt amplasate subunitățile menționate.
Pe lângă transport, contractantul va asigura și mijloace mobile de comunicare, inclusiv stații radio de emisie-recepție și telefoane mobile, pentru a facilita o comunicare eficientă în caz de urgență. În plus, echipamentul de comunicație necesar transmiterii semnalului între sistemele de alarmă ale subunităților și dispecerat va fi furnizat și instalat fără costuri suplimentare pentru entitatea contractantă. Acest echipament va rămâne în custodia entității contractante pe toată durata contractului.
Conectarea la dispecerat a sistemelor de alarmă existente în subunitățile SRTFC Iași va fi finalizată în termen de maxim 15 zile de la începerea contractului. Fiecare conectare va fi validată printr-un proces-verbal de conectare la dispecerat.
Cum va interveni firma de pază la unitățile CFR Iași
Intervențiile vor fi efectuate prompt după primirea semnalului de alarmă, cu excepția cazurilor de „întârziere la dezarmare” sau „întârziere la armare,” pentru care se va aplica procedura de verificare telefonică inițială. În situațiile în care sistemul de alarmă nu funcționează sau conectarea la dispecerat nu este finalizată, intervențiile se vor realiza în urma solicitărilor telefonice transmise de reprezentanții entității contractante. Echipajele mobile specializate vor interveni în maximum 15 minute în localitățile urbane și în maximum 30 minute în cele rurale, după primirea semnalului de alarmă.
În cazul intervențiilor, până la sosirea organelor judiciare, contractantul va lua măsuri pentru conservarea urmelor infracțiunii și a probelor materiale.
Dacă situația depășește capacitatea forțelor proprii, contractantul va anunța unitatea de poliție competentă prin dispecerat pentru prinderea infractorilor și cercetarea locului faptei. În cazurile în care infractorii sunt prinși, aceștia vor fi predați imediat unităților de poliție competente teritorial.
Unitățile CFR Iași care vor fi monitorizate 24 de ore din 24 sunt: Stația Iași, Stația Nicolina, Stația Podu Iloaiei, Stația Pașcani, Stația Târgu Frumos, Stația Dolhasca, Stația Târgu Neamț, Stația Câmpulung Moldovenesc, Stația Gura Humorului Oraș, Stația Vatra Dornei Băi, Stația Suceava (Burdujeni), Stația Verești, Stația Liteni, Stația Rădăuți, Stația Bacău, Stația Roman, Stația Piatra Neamț, Stația Botoșani, Stația Bârlad, Stația Vaslui, Agenția Voiaj CFR Iași, Agenția Voiaj CFR Suceava, Agenția Voiaj CFR Bacău, Agenția Voiaj CFR Piatra Neamț, Agenția Voiaj CFR Botoșani, Agenția Voiaj CFR Vaslui, Casierie SRTFC Iași. Valoarea totală a proiectului este de 74.196 de lei fără TVA.