Unguent hemoroizi externi inflamați: Tratament rapid pentru boala hemoroidală

de: BZI.ro
10:13, 24 dec. 2021

Hemoroizii sunt o dilatare a țesutului vascular localizat la nivelul submucoasei canalului anal distal, care este susținut de țesut conjunctiv care, atunci când este slăbit, duce la descendența sau prolapsul hemoroizilor. Persoanele care se confruntă cu această problemă trebuie să știe că există mai multe unguente pentru hemoroizi externi inflamați, dar și alte tratamente la care se poate apela pentru a scăpa de boala hemoroidală.

Venele localizate anorectal sunt reprezentate de venele hemoroidale interne și venele hemoroidale externe. Hemoroizii externi afectează venele hemoroidale externe și apar ca urmare a creșterii presiunii exercitate asupra acestora.

Hemoroizii externi au originea sub linia dințată, au inervație somatică și pot provoca dureri.

În momentul în care aceste vene localizate în jurul anusului sunt umflate și inflamate, poate să apară prurit ân zona anală, sângerări și dureri.

În cele mai multe cazuri, persoanele care au hemoroizi externi au doar simptome ușoare care pot fi tratate cu preparate topice ce nu necesită prescripție medicală.

Cauzele apariției hemoroizilor externi

Apariția hemoroizilor externi poate fi determinată de mai multe cauze.

Una dintre cele mai des întâlnite cauze pentru apariția hemoroizilor externi este forțarea în timpul scaunului, dar și statul în șezut pentru perioade îndelungate.

Alte cauze care duc la apariția bolii hemoroidale sunt constipația cronică, diareea, ciroza, obezitatea sau dieta bogată în grăsimi și săracă în fibre.

De asemenea, vârsta înaintată sau sarcina pot duce la apariția hemoroizilor.

Simptomele hemoroizilor externi

Dacă în cazul hemoroizilor interni nu se pune problema unei dureri, hemoroizii externi pot fi foarte dureroși.

În plus, în cazul hemoroizilor externi pot să apară și alte simptome, precum sângerări și prurit în zona anală.

Aceste simptome pot fi cauzate de forțarea în timpul scaunului, frecarea sau igiena excesivă în zona anală. Secrețiile anale pot cauza de asemenea prurit.

Un alt simptom al hemoroizilor externi poate fi prezența unei umflături dureroase, ca rezultat al formării unui cheag de sânge.

 

Unguent hemoroizi externi inflamați: Proprietăți lubrefiante, hidratante și protectoare

Hemoroizii externi se pot vindeca prin mai multe variante de opțiuni terapeutice. Selectarea metodei de tratament pentru hemoroizi externi depinde de stadiul evolutiv, de prezența unor posibile complicații și de diverse patologii asociate.

În cele mai multe cazuri, tratarea hemoroizilor externi presupune atât eliminarea cauzelor care au dus la apariția acestora, dar și îndepărtarea propriu-zisă a hemoroizilor, care se poate realiza în mai multe feluri.

În cazurile care nu prezintă complicații, iar hemoroizii nu produc un disconfort foarte mare, se recomandă unguente, creme, supozitoare și alte produse din această categorie.

 

Unguentele pentru hemoroizi externi inflamați au proprietăți lubrefiante, hidratante și protectoare.

Aceste unguente calmează congestia locală și atenuează disconfortul local, înlăturând senzațiile de mâncărime, durere și usturime. În plus, aceste unguente accelerează procesul de reepitelizare favorizând refacerea mucoasei.

De asemenea, unguentele pentru hemoroizi externi inflamați pot fi folosite ca adjuvant în tratamentul afecțiunilor mucoasei anale sau pentru ameliorarea stării generale a mucoasei anale fragile și deshidratate, la persoanele vârstnice sau imobilizate la pat.

Cele mai multe dintre aceste unguente ai proprietăți antiinflamatoare, cicatrizante, antimicrobiene și anestezice locale.