Unghii de fițe pentru femeile din Iași cu bani în poșete! Veronica a investit 100.000 de euro în afacere. „Am angajat imediat stiliști proteziști” – FOTO

de: evelina.chitoroaga
02:00, 21 iul. 2021

Veronica Moraru, tânără antreprenoare din Iași, a dezvoltat o afacere de succes cu unghii de fițe. În anul 2020 a obținut 100.000 de euro printr-un program derulat de o asociație, a achiziționat echipamente performante și a angajat o persoană defavorizată

Veronica Moraru, o ieșeancă în vârstă de 39 de ani, tânără antreprenoare, a pus bazele unei afaceri de succes în domeniul înfrumusețării în anul 2011, după ce și-a dat demisia de la salonul unde era manichiuristă. Cu banii economisiți a deschis propriul salon, iar din anul 2014 a început să învețe și tinerele cum să pună corect unghiile false.

„Activez în acest domeniu din 2011. În tot acest timp mi-am dorit să știu cât mai mult despre domeniul unghiilor, să tind spre perfecțiune și să învăț mereu lucruri noi. Pot spune că pasiunea pentru unghii am avut-o de mică. De când mă știu, îmi făceam unghiile cu oja clasică, tot felul de modele, iar următoarea zi le ștergeam și le refăceam. Ca meserie sunt inginer chimist, însă nu am practicat în acest domeniu. Drumurile spre chimie s-au oprit la unghii, care tot o chimie sunt și ele, cred eu. Asta a fost chimia mea: eu și unghiile. În urmă cu 4 ani am obținut acreditarea ca trainer, iar în anul 2018, diploma de Master Level al Academiei Antartyc condusă de Leon Cabriales și Marianna Sandor, la Roma”, spune Veronica Moraru.

Veronica Moraru, tânăra antreprenoare: „M-am gândit că unghiile ar trebui să arate altfel”

Tânăra antreprenoare spune că s-a perfecționat în domeniu în ultimii ani, de aceea a participat la diverse evenimente organizate în țară și în străinătate.

„Am susținut numeroase seminarii, cursuri în diferite orașe, am fost prezentă la diverse târguri. Primul meu curs a fost unul de bază, în 2011, în Iași, unde am învățat informațiile «minime» din acest domeniu. M-am gândit că unghiile ar trebui să arate altfel, de aceea am decis să mă documentez și să merg la renumiți traineri internaționali pentru a urma cursuri de bază, de perfecționare, precum forme clasice și extreme sau de «nail art» (pictură artistică, pictură one move, 3D, plastilină, zhostovo, aquarelle). Printre trainerii cu care am avut onoarea să lucrez sunt: Eugenia Ciobanu, Marco Bovincini, Irina Prijilevscaia-Monsencaia, Leon Cabriales, Marianna Sandor, Agnes Sebestyen, Yana Kutovaya, Victoriya Tregubova, Tatiana Makarova”, mai spune Veronica Moraru, fondator Nails Academy.

Sute de persoane finalizează cursurile organizate în fiecare an de trainerul din Iași.

Cei 100.000 de euro, fonduri europene, au fost investiți în echipamente performante și un spațiu modern

În anul 2020 a depus proiect în cadrul programului derulat de Asociația „Alături de Voi” și a obținut o finanțare europeană în valoare de 100.000 de euro. Banii i-a investit în echipamente și a angajat o persoană care provine din mediu defavorizat.

„Până acum am primit 90 la sută din finanțare. Am vrut să obțin banii pentru a oferi servicii și cursuri de calitate tuturor categoriilor sociale prin achiziționarea celor mai performante aparaturi în domeniul manichiurii și am închiriat un spațiu modern și adecvat pentru susținerea activității. Am angajat imediat după organizarea primei grupe de stiliști proteziști (n.r.- stilist protezist este specialistul care se ocupă de îngrijirea și înfrumusețarea unghiilor, mâinilor și picioarelor clienților săi) o persoană din mediu defavorizat. Se descurcă extrem de bine. Orice angajat, dacă este instruit corect, indiferent din ce mediu provine, se va descurca bine. Până în acest moment am organizat trei grupe, iar trei persoane provin din mediul defavorizat, din trei județe, care au putut participa gratuit la cursuri și ne gândim să mai angajăm persoane cu șanse reduse în integrarea pe piața muncii”, mai spune Veronica Moraru.

O altă tânără din Iași care a accesat fondurile în valoare de 100.000 de euro și a deschis o fabrică de jucării este Camelia Cojan.

Sute de ieșence care au finalizat cursurile de manichiuristă sunt angajate în saloanele de înfrumusețare

Veronica Moraru spune că domeniul înfrumusețării s-a dezvoltat în ultimii ani, de aceea se caută specialiști.

„Sigur că sunt interesate cursantele. Interesul în acest domeniu și nu numai, în toata industria beauty, este în continuă creștere. Fără această finanțare (n.r.- 100.000 de euro) nu am fi putut achiziționa aparatura necesară cursurilor și serviciilor noastre în domeniul manichiurii. Majoritatea cursantelor, după finalizarea cursului, susținerea examenului și primirea diplomei acreditate, au șanse extrem de mari de angajare atât în țară, cât și în străinătate, dar și de începere a unui business propriu. Fiecare își alege locul și drumul său”, a povestit Veronica Moraru.

Cifra de afaceri înregistrată pe firma Alexia D. Nails a fost de aproape 400.000 de lei, în anul 2020. Punctul de lucru a fost deschis în zona bulevardului Primăverii. Un alt ieșean care are o afacere de succes în domeniul înfrumusețării este Valentino Beltrano, italian stabilit în Iași în urmă cu 6 ani, care în toată această perioadă a reușit să amortizeze investiția și chiar să extindă salonul.