Prima pagină » International » Ungaria ia măsuri radicale în contextul epidemiei de coronavirus
Ungaria ia măsuri radicale în contextul epidemiei de coronavirus

Ungaria ia măsuri radicale în contextul epidemiei de coronavirus

12 mart. 2020, 07:36,
în International

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului pe teritoriul țării, autoritățile din Ungaria s-au văzut nevoite să decreteze stare de urgență, interzicând astfel accesul persoanelor venite din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran. Excepție fac cetățenii maghiari, cărora li se permite accesul pe teritoriului statului, cu condiția să rămână timp de două săptămâni în izolare la domiciliu.

Ungaria a decretat stare de urgență. Decizia le creează probleme românilor care se întorc din Italia
Anunțată în cadrul unei conferințe de presă susținute de Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, măsura închiderii granițelor pentru călătorii veniți din zonele puternic afectate de COVID-19 se va aplica în cel mai scurt timp cu putință.

De asemenea, se vor reintroduce controalele la frontierele Schengen cu Austria şi Slovenia, în timp ce cursele aeriene și toate celelalte mijloace de transport venite din țările mai sus amintite vor fi suspendate începând de miercuri la miezul nopții.

În aceste condiții, mulți dintre cetățenii români plecați din Italia, unde a fost instituită carantină totală, nu vor mai putea să treacă prin Ungaria pentru a reveni în țară.

Prin urmare, s-au văzut nevoiți să se reorienteze, așa că au mers în Grecia, încercând astfel să ajungă în România pe la Giurgiu și, implicit, să scape de perioada de carantină la care îi obligă autoritățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`