Unde se află aripioarele de porc? Cel mai gustos deliciu culinar

de: BZI.ro
11:11, 23 aug. 2024

Multă lume, auzind acest termen, se întreabă unde se află aripioarele de porc. Această parte din porc este adesea folosită în diverse rețete culinare, deosebit de gustoase.

Acestea sunt bucăți de rasol sau ciolan de porc parțial dezosat, fără șorici, frumos dezosate și se găsesc în comerț atât proaspete, cât și marinate. Unde se află aripioarele de porc?

Unde se află aripioarele de porc

Aripioarele de porc sunt de fapt mușchiulețul de la rasol, căruia i se scoate osul gros și rămâne doar cel subțire, care este cât cel de pui. Rasolul anterior de porc reprezintă tăietura aflată între spata și piciorul de porc. Aceasta este o bucată de carne relativ dură și este adesea vândută cu os. Se prezintă cu o culoare roșu-rozaliu, carne macră ușor marmorată, grăsime, osul piciorului și fără soriciul de acoperire.

Consumul de carne de porc poate avea atât beneficii, cât și dezavantaje asupra sănătății noastre. Carnea de porc, pe lângă aroma sa plăcută, este un aliment cu o varietate de nutrienți care conține grăsimi mononesaturate, similare uileiului de măsline. Ca beneficii, aceasta conține proteine, minerale, vitaminele B și esențiali necesari pentru o bună nutriție. Carnea roșie oferă potasiu, fier și fosfor, un mineral important pentru buna funcționare și dezvoltare a eritrocitelor.

Deși are avantajele ei, aceasta conține și grăsimi care dăunează sănătății, astfel trebuie consumată cu moderație. Carnea de porc, luată din comerț, mai poate conține aditivi alimentari, precum și conservanți și alți coloranți care pot fi dăunători pentru sănătate. În multe cazuri, cu antibiotice și hormoni pentru a crește în greutate. Acești compuși, odată ajunși în corpul nostru, pot afecta sănătatea.

Cum se gătesc

Pentru o rețetă reușită de aripioare de porc, aveți nevoie de: 4 aripi de porc, 2 lingurițe de boia afumată, 2 lingurițe pastă de ardei, sare grunjoasă, piper, ulei și usturoi.

Prima dată trebuie să spălați carnea bine și să o ștergeți cu un prosop de hârtie. Apoi o condimentați cu sare, piper, boia și pastă de ardei. Condimentăm bine pe toate părțile, ca fie acoperită peste tot. Apoi putem preîncălzi cuptorul la 170 de grade Celsius.

În tavă, punem puțin ulei și apoi adăugăm carnea. Între bucățile de carne punem usturoiul și morcovii tăiați felii. Acoperim apoi tava cu o folie de aluminiu și coacem timp de o oră. După acest timp, dăm folia jos și mai coacem fiecare parte, câte 15 minute, ungând din când în când friptura cu sosul din tavă.

Pentru a testa dacă carnea este făcută bine, puteți proba cu o furculiță. Aceasta ar trebui să intre foarte ușor.

Dacă vreți să faceți aripioarele marinate pe pat de legume, începeți prin a pune în tavă ulei, frunze de dafin, piper boabe și sare, alături de legumele pe care le tocăm. La legume, putem folosi un ardei gras roșu, o ceapă roșie, 200 g roșii cubulețe în bulion, 8-10 căței de usturoi.

Prin urmare, în zona piciorului este locul unde se află aripioarele de porc, acest deliciu culinar cu care puteți prepara diverse rețete gustoase.