Prima pagină » Local » Un tânăr din Iași, condamnat pentru droguri! Flagrantul a decurs ca la carte! Canabis, descoperit de anchetatori!
Un tânăr din Iași, condamnat pentru droguri! Flagrantul a decurs ca la carte! Canabis, descoperit de anchetatori!

Un tânăr din Iași, condamnat pentru droguri! Flagrantul a decurs ca la carte! Canabis, descoperit de anchetatori!

08 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ a fost prins de anchetatorii ieșeni având droguri de risc. În urma flagrantului, Dan Grigore Bozaru a fost trimis în judecată. Acum, magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe acesta la 2 ani și 8 luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru introducere în țară de droguri de risc și deținere de droguri de risc, în vederea consumului propriu

Un tânăr din Iași a fost pedepsit de magistrați din cauza drogurilor! Flagrantul a decurs ca la carte! Acum, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Dan Grigore Bozaru la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru introducere în țară de droguri de risc, fără drept, și deținere de droguri de risc, în vederea consumului propriu, fără drept.
În plus, magistrații ieșeni l-au pus la muncă pe tânăr.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, fie în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență și Copiii Străzii Iași, fie în cadrul Centrului de Zi «C.A. Rosetti» Iași”, au menționat judecătorii ieșeni.

Dan Grigore Bozaru, acuzat că a introdus canabis în țară

De remarcat este faptul că sentința emisă de Tribunalul Iași în cazul lui Dan Grigore Bozaru nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul penal al tânărului a început pe 22 iunie 2020. La acea dată, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași l-au acuzat pe acesta de introducere în țară de droguri de risc, fără drept, și deținere de droguri de risc, în vederea consumului propriu, fără drept.
Conform anchetatorilor din cadrul DIICOT, în urmă cu câteva luni, tânărul din Iași a fost prins. Oamenii legii au descoperit peste 18 grame de canabis. La începutul lunii mai a acestui an, specialiștii au analizat substanța descoperită și au constatat că aceasta era canabis.

Tânărul, dus la audieri de către oamenii legii

În urma descinderilor făcute de către mascați, Dan Grigore Bozaru a fost dus la audieri. Ulterior, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași au dispus trimiterea în judecată a tânărului, sub acuzațiile amintite.

De altfel, acesta nu este un caz singular la nivelul județului Iași. În ultimul an, anchetatorii de la DIICOT Iași au cercetat, audiat, reținut și trimis în judecată zeci de persoane acuzate de comiterea unor infracțiuni similare. Așadar, chiar la finele anului trecut, procurorii DIICOT Iași l-au trimis în judecată pe un individ acuzat de consum ilicit de droguri. Astfel, Alexandru Blaga este nevoit să dea explicații în fața magistraților din cadrul Tribunalului Iași, sub acuzația amintită. Potrivit anchetatorilor, în urmă cu peste un an, ieșeanul a fost prins având asupra lui substanțe interzise, pentru consum propriu. Astfel, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, judecătorii ieșeni vor asculta ce au de spus anchetatorii și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Comments are closed.

`
`