Un tânăr de succes din Iași a câștigat locul I la prestigiosul Campionat de Robotică din Statele Unite ale Americii. Elevul de clasa a XII-a a discutat în Studioul BZI LIVE despre planurile de viitor și cum a reușit să obțină un asemenea titlu – FOTO, VIDEO
Vineri, 30 iulie 2021, la ora 15.00, în Studioul BZI LIVE a fost programată o emisiune despre tineri de succes! Invitat a fost Mihai Melnic, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, laureat cu echipa de Robotică a României „AutoVortex”, locul I la prestigiosul Campionat de Robotică „Chicago Robotics Invitational 2021”, derulat în Statele Unite ale Americii (SUA). Echipa de Robotică a României a obţinut locul întâl la Campionatul Internaţional de la Chicago, care a avut loc pe 16 şi 17 iulie 2021, în format fizic, unde au fost prezente cele mai bune echipe de robotică din Statele Unite ale Americii. Iniţial, echipa de Robotică a României „AutoVortex” a participat la Campionatul Internaţional de Robotică din Federaţia Rusă din aprilie 2021 şi apoi a câştigat locului 1 la Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021, astfel ca cele trei divizii ale echipei romaneşti au obţinut dreptul de a participa la Campionatul din SUA.
Din 1989 este pentru prima oară când o echipă din afara SUA reuşeşte să câştige locul 1 pe pământ american
La Chicago, echipa României a terminat pe locul 1 la meciurile de calificare prin obţinerea celui mai mare punctaj cumulat şi astfel a devenit căpitan de alianţă împreuna cu partenerii de la AutoVortex şi Fân Curier. În semifinala, romanii s-au detaşat în faţa celor mai bune echipe americane şi au reuşit un nou record mondial la puncte. Din 1989 este pentru prima oară când o echipă din afara SUA reuşeşte să câştige locul 1 pe pământ american. Echipa de Robotică a României este coordonata de asist. univ. dr. Panea Ionuţ Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi mentorata de studentul emerit Ion Rareş Ştefan.
Elevii participanţi au mai fost: Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Cezar Andrei Dunuta – Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Brinzan Victor – Scoala Britanică din Bucureşti, Radu Andrei Laurenţiu – Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, Grec Carină Gabriela – Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti, Amăriei Claudia Catrinel – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Vasile Theodor Adrian – Colegiul Naţional „Ion Neculce” din Bucureşti, Iacob Ana Maria – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Caraenache Ştefan – Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti, Ungureanu Radu – Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti, Milea Răzvan Iacob – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Ungureanu Victor Bogdan – Liceul Cronos din Bucureşti, Rusu Luca – Şcoala Americană din Voluntari, Visoiu Mihnea – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.
Este antreprenor, iniţiatorul proiectului „Maria Robot” – primul robot umanoid construit în întregime de elevii din Iaşi
Mihai Melnic are 18 ani şi este elev la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi. Este antreprenor, iniţiatorul proiectului „Maria Robot” – primul robot umanoid construit în întregime de elevii din Iaşi. A fost organizatorul celui mai important eveniment naţional pentru roboţi care a avut loc la Iaşi, între 14 şi 17 iunie 2021 şi unde au participat speakeri de la NAŞA şi de la celebre companii high-tech. Mihai Melnic este unul dintre adolescenţii românii de excepţie care a fost acceptat să studieze la o universitate din Olanda. Mihai construieşte roboţi din clasa a doua, iar pe măsură ce timpul a trecut, pasiunea lui a crescut. A descoperit alţi tineri pasionaţi de tehnologie şi, lucrând la robotul lor, au descoperit împreună lumea inteligenţei artificiale, au învăţat marketing şi sales şi cum să colaborezi în echipă. Mihai este un exemplu de antreprenor – curios, inovator, gata să îşi urmeze cu curaj visele. Aşa cum se doreşte a fi toţi copiii şi adolescenţii care vin la „agileroo”.