Un tânăr de 28 de ani s-a infectat cu coronavirus după ce s-a imunizat împotriva infecției COVID-19! Medicul Florin Moldovan: „Pacientul a rămas fără gust și fără miros, iar rezultatul testului a fost pozitiv”

de: Andreea Pădurescu
02:00, 23 sept. 2021

Explozie de infectări în comuna Bivolari din județul Iași! Un tânăr de 28 de ani din localitate s-a infectat după ce s-a imunizat. Acesta a făcut o formă ușoară a infecției COVID-19. Medicul de familie din localitate, Florin Moldovan, a precizat că rata de infectare a crescut brusc de când a început anul școlar și că este în continuă creștere

Un ieșean de 28 de ani, imunizat împotriva COVID-19, s-a infectat. După ce a rămas fără gust și fără miros, primele simptome ale infecției, s-a testat, iar rezultatul a fost pozitiv. Tânărul a prezentat o formă ușoară a infecției. Medicii susțin că a nu a avut simptomele unei infecții grave, mulțumită vaccinului.

„Am avut un pacient foarte tânăr, vaccinat, care s-a infectat, dar a prezentat forme ușoare. Băiatul a rămas fără gust și fără miros, iar aceste simptome l-au făcut să se testeze și testul a ieșit pozitiv. A avut o formă ușoară a bolii, cel mai probabil datorită vaccinului. Au fost și cazuri mult mai grave. O femeie în vârstă de 80 de ani, cu pneumonie bilaterală și infecție SARS-CoV-2, a ajuns în stare foarte gravă și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Am observat că, la tineri, această boală se aseamănă foarte bine cu o viroză, pe când la persoanele mai în vârstă și nevaccinați, situația este mai gravă. Aceștia se prezintă în general cu insuficiență respiratorie. Boala asta este din ce în ce mai imprevizibilă și ne dă mari bătăi de cap. Parcă acest val este mult mai greu decât toate celelalte”, a declarat dr. Florin Moldovan, medic de familie în comuna Bivolari.

Rata incidenței se apropie de 2 la mie în comuna Bivolari

Explozie de cazuri în comuna Bivolari, din județul Iași. Medicul din localitate spune că rata de infectare este tot mai mare, iar principala cauză a numărului foarte mare de cazuri sunt elevii. Aceșta circulă în afara comunei, iar când se întorc, se întorc infectați și răspândesc boala. Incidența în această comună este de aproximativ 2 la mie.

„Din cauza copiilor și a adolescenților care au început școala, virusul a început să circule foarte repede în comună. Avem un număr tot mai mare de infectări, atât în rândul bătrânilor, cât și al elevilor. Rata de incidență în comuna Bivolari se apropie de 2 la mie. Mulții dintre elevi merg la licee în oraș, intră în contact cu alții, vin acasă la familie și virusul circulă. Din păcate, chiar dacă am avut și centru de vaccinare, puțini au fost cei care s-au imunizat.

Persoanele care s-au vaccinat au fost bolnavii cronici, cei care aveau nevoie să plece în vacanță și cei care au trecut prin boală și știu ce înseamnă. Foarte puțini au fost cei care s-au vaccinat, iar acum s-au îmbolnăvit. Foarte multe persoane sunt în foarte sceptice în ceea ce privește această boală, foarte muți încă nu cred în ea. Sunt cazuri grave, dar și forme ușoare”, a precizat dr. Florin Moldovan, medic de familie în comuna Bivolari.

La centrul medico-social nu a fost depistat niciun caz

Toți beneficiarii centrului medico-social din comuna Bivolari sunt imunizați. Medicul de familie din comună a precizat că aici nu există cazuri de infectare și că totul se desfășoară foarte bine, cu respectarea tutoror măsurilor de prevenire.

„La centrul medico-social din Bivolari, totul se desfășoară foarte bine, în condiții bune. În prezent, avem internate 60 de persoane, iar toate sunt vaccinate. Se respectă cu strictețe toate măsurile de prevenire a răspândirii bolii. Și persoanlul este imunizat împotriva COVID-19 în proporție de 99,5 la sută. O parte dintre angajați nu s-au vaccinat, deoarece au avut contra indicații. Sperăm să se mențină așa situația”, a adăugat dr. Florin Moldovan, medic de familie în comuna Bivolari.

Povestea medicului Florin Moldovan din comuna Bivolari

De 30 de ani, îngerul îmbrăcat în halat de medic, dr. Florin Moldovan, stabilit în Iași, călătorește zilnic câte 45 de kilometri pentru a ajunge la locul de muncă. Și-a strâns singur pacienții, singur și-a dotat cabinetul cu cele mai bune aparate medicale, iar pentru starea de sănătate a populației, aproximativ două ore pe zi le petrece pe drum. Puțini mai sunt ca medicul care, imediat după 1989, a muncit pentru stima pe care o are astăzi din partea pacienților.

Cabinetul său este dotat cu aparatură mai performantă decât în unele unități medicale din oraș, iar serviciile pe care le oferă sunt complexe. Din păcate însă, mai sunt foarte puțini medici ca el. Medicii de familie care au acceptat să profeseze în satele îndepărtate vor ieși curând la pensie. Cei tineri refuză să lucreze departe de oraș, fără a avea condiții. Medicul Florin Moldovan profesează în comuna Bivolari încă din anul 1991. Acesta povestește că nu i-a fost ușor până a ajuns să aibă o listă de pacienți, până a reușit să-și doteze cabinetul cu aparatură și până să se obișnuiască cu naveta de la Iași la Bivolari. Din iubire pentru meseria pe care a ales-o, a făcut însă sacrificii.