Un student din Iași vrea să devină antreprenor de succes la numai 19 ani! Dragoș Alexandru a primit sfaturi prețioase de la oamenii de afaceri care învârt milioane de euro. ”Nu sunt genul de om care să se angajeze la un patron”
Dragoș Alexandru, student din Iași în vârstă de 19 ani, vrea să investească într-o afacere de succes în marketing digital. Spune că s-a înscris într-o platformă care reunește antreprenorii și tinerii care vor să deschidă un business, iar oamenii de afaceri cu care a discutat l-au ajutat să își facă planul de afaceri
Un tânăr din Iași care vrea să devină antreprenor și intenționează să investească aproximativ 10.000 de euro într-o companie de marketing digital este Dragoș Alexandru, student la două specializări. S-a înscris pe platforma ”IasiConect” și spune că a primit ajutorul de care avea nevoie pentru a deveni antreprenor la 19 ani. Vrea să deschidă o afacere de succes în marketing digital.
”Sunt student la Facultatea de Arte Vizuale, secția Design Grafic și Facultatea de Mecanică Iași, secția Robotică-Mecatronică. Am fost la cursurile organizate în cadrul proiectului în ideea că aș putea primi un feedback de la oameni experimentați, pentru planul de afaceri pe care vreau să-l pun în practică anul acesta. Mentorii din proiect au fost oameni de afaceri de succes, de milioane de euro, care m-au ajutat să îmi creez o imagine de la zero asupra afacerii. De exemplu, dacă aveți o firmă de croitorie și vreți să vă creați un brand, eu fac tot ce înseamnă identitatea vizuală a acestui brand, de la logo la promovare online și offline. Vreau să deschid afacerea din aprilie, iar acum studiez piața și mă ocup de toate detaliile care presupun înființarea afacerii. Nu sunt genul de om care să se angajeze la un patron pentru că am calități de lider și vreau să acumulez experiență în domeniul antreprenoriatului”, susține Dragoș Alexandru, student din Iași.
O altă afacere de succes deschisă de un student, în Iași, este cea cu sarmale la cornet.
Sebastian Bîrzu, antreprenor din Iași: ”Proiectul și-a atins scopul”
Sebastian Bîrzu, antreprenor din Iași, a creat cu 23.000 de euro, bani accesați de la stat, platforma ”IasiConect”. Proiectul derulat încă din anul 2021 și-a propus să conecteze oamenii de afaceri din Iași și tinerii care vor să își încerce norocul în antreprenoriat sau vor să își dezvolte business-ul. Sebastian Bîrzu susține că proiectul a avut succes anul trecut și se va derula și în acest an. Un număr dublu de participanți față de cel estimat au participat la seminarele organizate în cadrul proiectului.
”Această platformă are rolul de a conecta mentori de succes cu tineri cu afaceri care vor să le consolideze sau care vor să își deschidă afaceri ori pur și simplu au nevoie de niște sfaturi din partea unor oameni experimentați. Noi am făcut două ediții până acum, care au avut succes pentru că s-a înscris un număr dublu de persoane față de cele impuse în proiect. Unele persoane au nevoie de un mentor să-i ajute să își găsească un plan sau vor să ajungă la un nivel mai ridicat al afacerii. Toți cei care au participat la cursurile și seminarele organizate de noi au afaceri în diverse domenii, au plecat cu idei de dezvoltare și le-au pus în practică cu succes”, susține Sebastian Bîrzu, antreprenor din Iași.
Sebastian Bîrzu, antreprenor din Iași: ”A vrut să dezvolte afacerea locală și a reușit”
Un exemplu concret de afacere locală care s-a dezvoltat după ce administratorii săi au participat la cursurile organizate de Sebastian și afaceriștii de succes din Iași este cea cu tăiței.
”Unul dintre antreprenorii din Iași care a participat la cursurile noastre este Laura, cea care a fondat cu soțul său afacerea «Tăiței grădinărești». A fost la seminarele organizate în cadrul proiectului, a primit sfaturi privind schimbarea denumirii produselor, cum poate atrage mai mulți clienți și poate face o promovare mai bună a afacerii. A vrut să dezvolte afacerea locală și a reușit pentru că feedback-ul transmis a fost unul pozitiv, deci noi am fost mulțumiți că proiectul și-a atins scopul. Vrem să facem și ediția a treia cât de curând. Și pe partea socială am avut mentori pentru tineri care au ajutat antreprenorii, au discutat și despre crearea de noi locuri de muncă”, explică Sebastian Bîrzu.
Povestea afacerii cu tăiței a fost prezentată de reporterii BZI într-o ediție anterioară.