Un scandal între primar și un afacerist ieșean a lăsat mii de oameni fără pensii și ajutoare sociale! Detalii fără perdea din disputa despre care vorbește toată comunitatea! (Exclusiv)
O evacuare cu scandal s-a transformat într-o dispută în toată regula într-o primărie din județul Iași. Astfel, reprezentanții Primăriei comunei Țibana din județul Iași le-au cerut judecătorilor să le permită intrarea în fostul sediu al autorității locale. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte cererea formulată de UAT Țibana și CL Țibana în contradictoriu cu un afacerist și fiul său, cei care dețin sediul respectiv. Primăria a fost evacuată de Florin Ștefan și Florin Loredan Ștefan, însă bunurile și documentele instituției au rămas sub sigiliu
Sentință inedită, dată de judecătorii ieșeni! Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte solicitarea formulată de Unitatea Administrativ-Teritorială (UAT) Comuna Țibana și Consiliul Local (CL) al Comunei Țibana, în contradictoriu cu Florin Ștefan și Florin Loredan Ștefan.
„Instanța admite în parte cererea de ordonanță președințială. Obligă pârâții să le permită reclamanților accesul în fostul sediu al Primăriei Țibana, pentru preluarea bunurilor aparținând UAT Țibana. Respinge cererea reclamanților de obligare a pârâților la plata de daune-interese, pentru fiecare zi de întârziere. Executorie”, au menționat judecătorii ieșeni.
Decizia nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de către Florin Ștefan și Florin Loredan Ștefan.
Autoritățile din Țibana i-au dat în judecată pe Florin Ștefan și Florin Loredan Ștefan
Procesul dintre autoritățile din Țibana, pe de o parte, și Florin Ștefan și Florin Loredan Ștefan, pe de altă parte, a început pe 29 ianuarie 2021. Atunci, UAT și CL Țibana au cerut să li se permită accesul în sediul fostei primării, dar și daune morale. Astfel, autoritățile locale au cerut ca pârâții să fie obligați la plata de daune-interese pentru fiecare zi de întârziere, în cuantum de 1.000 de lei pe zi de întârziere.
„Pârâții nu au dat curs solicitărilor noastre de stabilire a unei date și ore la care să ne prezentăm pentru preluarea bunurilor, cu încheierea unui proces-verbal, iar, după efectuarea unei percheziții de către DNA, în cadrul cercetării efectuate într-un dosar penal, sigiliile au fost îndepărtate pentru consultarea documentelor. Astfel, acestea au rămas accesibile oricui, fiind vorba despre documente ce conțin date personale, la care nu ar trebui să aibă acces pârâții”, au susținut reprezentanții UAT și CL Țibana.
Ce au spus pârâții din acest proces ciudat. Daune de 209 mii de lei, cerute de Primăria Țibana
La rândul lor, Florin Ștefan și Florin Loredan Ștefan au depus la dosar o întâmpinare, prin care au cerut respingerea prezentei cereri, ca inadmisibilă și neîntemeiată, deoarece cererile reclamanților au caracter definitiv – și nu unul provizoriu, care să dureze până la un anumit moment stabilit prin ordonanță președințială.
„Potrivit procesului-verbal încheiat, s-a efectuat evacuarea reclamanților din fostul lor sediu, în baza sentinței civile din 10 septembrie 2019 a Judecătoriei Iași, rămasă definitivă. Deși reclamanții au notificat ulterior executorii judecătorești, pentru stabilirea unui termen la care să-și ridice bunurile rămase în fostul lor sediu, aceștia nu au dat curs solicitărilor reclamanților, care au fost nevoiți să formuleze această cerere de ordonanță președințială. Cea de-a doua cerere a reclamanților, de obligare a pârâților la plata de daune-interese de 1.000 de lei pentru fiecare zi de întârziere, nu este admisibilă pe cale de ordonanță președințială”, au afirmat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.
Daunele de 1.000 lei pe zi ar fi calculate din 27 august 2020, de la momentul evacuării. Astfel, s-ar ajunge în momentul de față la 209.000 de lei.
Primăria Țibana vrea să-și recupereze bunurile sechestrate
Primarul comunei Țibana, Gheorghe Rotaru, a arătat că a apelat la judecători pentru a se recupera bunurile din vechiul sediul al Primăriei.
„Am cerut o împuternicire a executorilor pentru a ne putea lua bunurile. De când am plecat din fostul sediu, nu am reușit să ne luăm bunurile, astfel că a fost nevoie să cumpărăm noi calculatoare etc. Ei ne-au cerut o chirie de 19.300 de euro pe lună, ceea ce e absurd! Noi am vrut să ne luăm bunurile, dar ei nu au dorit. Și am discutat atât cu fiul, care e administratorul firmei lor, cât și cu tatăl. Avem 8 luni de când ne chinuim cu documentele! Nu am avut acte pentru stare civilă, pentru pensii… A trebuit să ne descurcăm cumva. Sper ca, în 6-7 luni, să ne mutăm și în noul sediu, construcția fiind aproape gata”, a spus ieri Gheorghe Rotaru, primarul comunei Țibana.