Un proprietar din CUG a confiscat domeniul public și a plantat pomi! Mircea Cazacu: ”Au venit de la Primărie și le-a plăcut” – FOTO

de: Ciprian Boaru
02:00, 09 mart. 2022

Domeniul public de pe șoseaua Nicolina, din Municipiul Iași, a fost ocupat de Mircea Cazacu, proprietarul unei case fără autorizație de extindere. În dreptul gardului, pe trotuar, au fost plantați mai mulți arbori. Bărbatul a precizat că nu i se pare anormal să ocupe domeniul public

Mircea Cazacu, proprietarul unei vile de pe șoseaua Nicolina, nr. 56C, se află în centrul unui scandal, după ce a contestat un proiect imobiliar al vecinilor, soții Costel și Geanina Avram. La adresa menționată, de mai mulți ani, Mircea Cazacu a ocupat abuziv domeniul public din fața casei. Pe o porțiune de aproape 20 de metri el a plantat arbori ornamentali, deși pe acolo trebuia să treacă trotuarul. Pietonii care traversează zona sunt nevoiți să folosească trotuarul de vis-a-vis. Contactat de reporterii BZI, Mircea Cazacu a devenit recalcitrant și a precizat că reprezentanții Primăriei Iași au fost de acord cu amenajarea vegetației pe domeniul public.

”Dacă am trotuare care este problema dumitale?! Au venit de la Primărie și le-a plăcut. Este un spațiu verde. Nu a fost niciodată trotuar. Eu am voie să pun… Am de la Primărie răspuns. Primăria mă verifică, nu ziariștii! Aș vrea ca Primăria să facă un trotuar frumos, sunt de acord, dar au spus că nu au bani”, a precizat Mircea Cazacu.

În imobilul menționat, Mircea Cazacu a amenajat o locuință, iar, la parter, a amenajat spații comerciale, în care funcționează o frizerie. În zona CUG au fost probleme și cu apartamentele din incinta cartierului ”Fusion Towers”. După intabulare, apartamentele erau mai mici.

Un proprietar din CUG a confiscat domeniul public, dar Poliția Locală Iași intervine

În cazul lui Mircea Cazacu, Poliția Locală Iași a precizat că va realiza o serie de verificări prin intermediul Serviciului Control Urbanism. Proprietarul riscă să fie amendat și obligat să readucă domeniul public la starea inițială. Mircea Cazacu a acționat în instanță vecinii amintiți anterior pentru că au inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea a două blocuri cu 11 etaje și, respectiv, 4 etaje. Blocul mai mic ar urma să fie ridicat chiar lângă proprietatea lui Mircea Cazacu. Bărbatul a contestat în instanță proiectul imobiliar motivând că regimul de înălțime este prea mare. Asta, în contextul în care imobilul lui Mircea Cazacu nu are autorizație de construire pentru regimul de înălțime real.

În urmă cu 16 ani, clădirea a fost autorizată pentru P+E, cu funcțiunea ”hală lactate”. Însă au mai apărut un subsol și o mansardă, extinderea nefiind autorizată. Lângă terenul de 645 de metri pătrați, unde a fost construită clădirea lui Mircea Cazacu, există o suprafață de 2.528 de metri pătrați deținută de soții Geanina și Costel Avram, florari de meserie. Cu tot cu PUZ, terenul valorează 750.000 de euro, conform prețurilor actualizate din piață.

În această afacere a fost implicat și Gabriel Ghergheșanu, fost funcționar în Primăria Iași, care a eliberat un document care să țină loc de recepția clădirii ridicate de Cazacu. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentată o situație în care Gabriel Ghergheșanu a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Pe șoseaua Nicolina, proiect pentru construirea unui centru de fitness

Totodată, pe șoseaua Nicolina, nr. 173, la limita cu comuna Ciurea, Lăcrămioara Grigoraș, de profesie croitoreasă, deține o suprafață importantă de teren, de 5.000 mp. Amplasamentul este situat chiar la șosea. Prin soacra acesteia, Ana Grigoraș, a fost inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui centru de fitness. Recent, Primăria Iași a eliberat un certificat de urbanism pentru edificarea investiției.

De precizat este faptul că terenul este vânat de mai mult timp de dezvoltatorii imobiliari din Iași, dar proprietarul a refuzat orice negociere. Cert este că zona este propice pentru dezvoltarea proiectelor rezidențiale, mai ales că, în apropiere, a fost dezvoltat cartierul ”Vișoianu”, ce îi aparține dezvoltatorului Cătălin Tudosă. Pe de altă parte, proprietarul din CUG care a confiscat domeniul public și a plantat pomi a precizat că va continua războiul cu vecinii.