Un procent important din populaţia globului refuză vaccinarea! Iată ce arata un sondaj

de: cristian.george
12:59, 01 sept. 2020

Un sondaj făcut de autorităţi arata ca o importanţă populaţia globului refuză vaccinarea. Conform studiului făcut de autorităţi se pare că 74% din populaţia globului ar vrea să se vaccineze pentru COVID, în timp de aproximativ 25% dintre oameni refuză categoric să îl facă

Sondajul arata ca o bună bucată din populaţia lumii nu ar face un vaccin anti-covid atunci când acesta va apărea. Sondajul a fost făcut la cererea Forumului Economic Mondial, de Ipsos. În cadrul acestuia au fost prezenţi aproximativ 20.000 de persoane din 27 de tari.

China este ţara cu cel mai mare procent de vaccinare

Sondajul arată faptul că peste 97% dintre locuitorii din China ar fi de acord să facă vaccinul atunci când acesta va fi disponibil. La polul opus se afla Rusia care are o rată de vaccinare de doar 54% dintre respondenţi. În SUA lucrurile stau la limită, tara aflându-se sub media mondială. Intervievaţi dacă se vor vaccina americanii au răspuns pozitiv în proporţie de 67% afirmativ, moment în care 33% dintre aceştia au spus că nu sunt interesaţi. Din totalul celor care au spus că refuză vaccinarea, 60% dintre aceştia au menţionat că sunt îngrijoraţi de efectele secundare ale vaccinului, în timp ce 37% nu considera că vaccinul ar fi eficient.

Din totalul de peste 20000 de persoane intervievate, 40% dintre aceştia au declarat faptul că nu se aşteaptă ca vaccinul să fie funcţional în acest an.

Specialiştii considera că numărul persoanelor care ar refuza vaccinarea este ridicat
Conform specialiştilor care au analizat sondajul făcut în cadrul Forumului Economic Mondial, numărul celor care refuza să se vaccineze este mare. Deficitul de 26% reprezintă un procent semificativ pentru a compromite eficienta unei vaccinări în masă, susţin aceeaşi specialişti:

„Deficitul de 26% în încrederea în vaccin este suficient de semnificativ pentru a compromite eficienţa unei vaccinări în masă împotriva Covid-19”, a declarat Arnaud Bernaert, expert în cadrul Forumului Economic Mondial.

Mai multe vaccinuri sunt în faza de testare

În aceste momente, la nivel mondial sunt zeci de vaccinuri care se afla în diverse stări de testare. Totuşi, Universitatea Oxford şi cercetătorii din Rusia au fost primele organisme care au anunţat că au produs un vaccin care este, conform lor, funcţional. Totuşi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a privit cu septicism vaccinul produs în Rusia pentru ca, spun ei, nu sunt date să arate ca acesta ar fi sigur. Deşi Vladimir Putin susţine că vaccinul este funcţional şi că a fost testat pe acesta, oficialii din sănătatea mondială nu se arată prea încrezători în efectele pozitive ale acestuia.

În altă ordine de idei, Universitatea Oxford a început testarea vaccinului pe mai multe categorii de vârsta dar şi pe mai multe persoane aflate în diverse locuri ale lumii. Testările sunt încurajatoare şi arata ca vaccinul ar putea fi 100% funcţional de la începutul anului 2021. Uniunea Europeană a achiziţionat, în avans, peste 300 de milioane de doze de vaccin pentru ţările din Europa. Fiecare ţară va primi vaccinul în funcţie de locuitorii acesteia.