Un prânz copios fără carne – Ciuperci champignon în sos de smântână, cu usturoi și cimbru
Dacă ești un mare amator al ciupercilor, această rețetă îți va oferi o porție de ciuperci moi, fragede și suculente pe care le poți servi la masă ca fel principal sau ca și garnitură pentru friptură. Ciupercile cu smântână şi usturoi au un gust desăvârşit şi sunt foarte săţioase. Le-ai încercat?
Ingrediente:
200 g ciuperci champignon
2 linguri de unt
1 lingură de ulei de măsline
2 căţei de usturoi
1-2 crenguţe de cimbru
1 pahar de smântână pentru gătit
sare, după gust
piper negru (măcinat), după gust
70g caşcaval
Mod de preparare:
Încălziţi uşor smântână pentru gătit, apoi adăugaţi usturoiul tocat şi crenguţele de cimbru. Fierbeţi aproximativ 5 minute, amestecând în permanentă pentru a evita fierberea rapidă, notează secretele.com.
Spălaţi ciupercile şi uscaţi-le cu un prosop de hârtie. Puneţi-le în tavă, apoi puneţi sare, piper, adăugaţi bucăţile de unt şi turnaţi deasupra ulei de măsline, scrie bucatarianoastra.online.
Turnaţi ciupercile în sos şi coaceţi-le la 180 de grade, aproximativ jumătate de oră. Scoateţi tavă, presăraţi caşcaval deasupra şi gătiţi încă 5 minute. Dacă nu doriţi caşcaval, puteţi să nu-l adăugaţi, oricum va fi gustos. Serviţi la masă că fel principal sau că şi garnitură pentru friptură.