Un pacient din Constanța a primit ultima șansă la viață la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Bărbatul a mai făcut șase operații pe coloană în alte spitale din țară – VIDEO
Un pacient de Constanța a primit ultima șansă la Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Oblu”, asta după ce bărbatul a mai făcut șase operații pe coloană în alte spitale din țară. Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore și a fost un real succes.
„Ultima dacă nu șansă într-un sistem de stat pentru că în sistemul privat mai am șase operații de hernie de disc făcute în Constanța și în București. Și acum trebuia neapărat o stabilizare în zona lombară și numai aici o puteam face cu precizie și în siguranță. Era singura posibilitate că e singurul robot din țară și atunci era nevoie de șuruburi, de stabilizare în șuruburi. Nu aveam unde să le fac doar în sistem privat unde nu-mi puteam permite. De domnul doctor EVA știu, pe restul nu i-am mai văzut.
Toată stima și respectul și sănătate multă pentru el și echipă. Este un om deosebit, am discutat înainte de operație de câteva ori. Este un om deosebit ca persoană și ca specialist nu se mai discută. Multă stimă și respect. Un spital modern sau comparabil cu spitalele din țară este un spital bun. Am stat de multe ori în Constanța și București. Aici este curat cu personal amabil. Am făcut 450 de km în condițiile în care ai două hernii de disc și două proteze”, a transmis Ion Necrușel, pacientul din Constanța de 62 de ani.
Medicul Lucian Eva: “Sănătatea pacienților noștrii este prioritatea noastră”
Conf. Univ. Dr. Lucian Eva, manager Spitalul Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași, a transmis faptul că întreaga echipă de medici ieșeni au ajuns un reper pentru toată România.
“Medicii din Spitalul de Neurochirurgie Iaşi au ajuns un reper pentru întreaga ţară, aici fiind tratate cele mai grave cazuri din România.
Am primit pacienți din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Hunedoara, Tulcea, Maramureş. Am avut peste 2.000 de pacienţi veniţi atât din străinătate, cât şi din judeţele mari ale ţării care s-au prezentat în unitatea noastră medicală cu tumori grave, malformaţii arterio-venoase cerebrale, malformaţii arterio-cerebrale deosebit de grave, dar şi fracturi complicate de coloană. Vorbim de cazuri grave, cu patologii complicate, pacienţi care au fost refuzaţi de spitalele din ţară. Am avut peste zece cazuri grave din Iordania, Italia, Spania, Republica Moldova sau Ucraina. Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” este o poveste cu și despre oameni.Dincolo de investițiile majore care s-au făcut în acestă unitate medicală, pe parcursul acestui deceniu, vorbim de valorile pe care spitalul le promovează și anume oamenii, respectul față de viață, respectul față e ființa umană. Din punct de vedere al pacienților, în Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași s-au tratat în regim de internare continuă și de zi aproximativ 300.000 de pacienți, dintre care au fost operați peste 45.000 de pacienți, în doar un deceniu. Cu toate condițiile epidemiologice pe care le trăim astăzi Spitalul de Neurochirurgie și-a îndeplinit misiunea, aceea de a trata pacienții la nivel maximal, cu toată priceperea și cu toată dotarea pe care unitatea medicală o are. Suntem în slujba paienților noștrii, în slujba oamenilor. Neurochirurgia nu este o simplă profesie, nu este doar o meserie este o vocație”, a transmis conf. univ. dr. Lucian Eva.
Reamintim faptul că pacienți din toată România sunt salvați la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Un bărbat din Timișoara a primit o nouă șansă la viață datorită medicilor ieșeni. De asemenea, unei femei i-a fost extirpat cu succes o tumoră imensă.