Un nou simptom al infecției cu SARS-CoV-2: „Este foarte comun în cazul pacienților cu infecții virale”

de: BZI.ro
20:00, 17 iul. 2020

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, iar în același timp medicii descoperă alte simptome. Mai exact, aceștia spuns că bolnavii de COVID-19 se pot confrunta cu iritații în interiorul gurii. Potrivit unui studiu realizat de un dermatolog american, persoanele infectate cu noul coronavirus se pot confrunta cu iritații în interiorul gurii, acestea fiind cunoscute sub numele de enantem,

„Enantemul este o iritație a membranelor mucoase. Este foarte comun în cazul pacienților cu infecții virale, precum varicela. Este normal ca o infecție virală să afecteze membranele mucoase”, a declarat Michele Green, medic în cadrul spitalului Lenox Hill din New York City.

Potrivit studiului făcut public în jurnalul medical JAMA Dermatology, echipa de medici condusă de Juan Jimenez-Cauche, doctor la Universitar Ramon y Cajal din Madrid, a examinat nu mai puțin de 21 de pacienți care s-au confruntat cu iritații ale pielii. Dintre cei 21 de pacienți, șase (patru femei și doi bărbați) au avut iritații în interiorul gurii. Pacienții afectați de acest simptom aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani.

Iritațiile formate pe pereții interiori ai gurii au apărut, în medie, la 12 zile de la apariția altor simptome de Covid-19. De asemenea, în cazul unor pacienți au apărut și la distanță de două sau 24 de zile. Doctorii nu au considerat, însă, că acestea au fost efecte adverse ale vreunui medicament administrat bolnavilor.

Acești oameni cer să se infecteze intenționat cu coronavirus. Care este motivul

Un număr de peste 100 de oameni de știință cer să fie infectați cu noul coronavirus, alături de alte persoane voluntare, pentru a testa cât de eficiente sunt vaccinurile produse până acum.

Peste 100 de cercetători reputaţi, inclusiv 15 laureaţi ai premiului Nobel, solicită ca voluntari sănătoşi să fie expuşi la noul coronavirus pentru a vedea dacă vaccinurile împotriva Covid-19 funcţionează, relatează CNBC. Cercetătorii au semnat miercuri o scrisoare deschisă adresată dr. Francis Collins, şeful Institutului Naţional pentru Sănătate (NIH) din Statele Unite, cerând efectuarea de ”teste de încercare” pe oameni, care ar ”accelera mult” dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19.

Rezultate mult mai rapide 

Oamenii de ştiinţă care au semnat scrisoarea, inclusiv directorul programului de vaccin Covid-19 de la Universitatea din Oxford, au declarat că ”studiile de încercare pe oameni pot oferi informaţii mult mai rapid decât studiile convenţionale de eficacitate, care durează mult mai multe luni”.

”În astfel de studii, voluntarii încă primesc vaccinul sau un produs de control. În loc să îşi reia viaţa ca de obicei şi să aştepte infectarea cu un virus, voluntarii sunt expuşi în mod deliberat la agentul patogen, în condiţii controlate. Dincolo de a fi mai rapid decât testele convenţionale, este mai probabil ca un test de provocare să se încheie cu rezultate interpretabile, de exemplu în cazul în care prezenţa virusului în jurul subiectului de studiu începe să se estompeze în timp”, au adăugat savanții.

Semnatarii scrisorii provin dintr-o serie de discipline, inclusiv epidemiologie, medicină, economie şi filozofie, potrivit Click.ro. Aceştia susţin că ”pandemia Covid-19 trebuie combătută urgent pe multe fronturi. Peste o sută de vaccinuri candidate sunt deja în curs de dezvoltare în întreaga lume şi există 23 de vaccinuri candidate în etapa de evaluare clinică, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Coronavirusul nu afectează doar plămânii. Oamenii de știință au făcut anunțul îngrijorător

Potrivit unui nou studiu efectuat de către Fundația Britanică pentru Boli Cardiace din cadrul Universității Edinburgh, mai mult de jumătate din cei testați pozitiv pentru coronavirus au dezvoltat anomalii ale funcțiilor cardiace. Studiul a avut la bază rezultatele ecografiilor cardiace a 1.216 de pacieți cu coronavirus, din 69 de țări. În urma acestui studiu, s-a descoperit că 55% dintre cei testați aveau modificări ale modului în care funcționează inima. Mai mult decât atât, la un caz din șapte au fost observate anomalii severe.