Un nou simptom al infecţiei cu coronavirus. Erupţiile cutanate pot să fie considerate un semnal al infecţiei cu COVID-19

de: BZI.ro
16:22, 24 sept. 2020

Un nou simptom al infecţiei cu coronavirus a fost descoperit de cercetătorii britanici. Este vorba despre erupţiile cutanate, acestea putând apărea înainte, în timpul sau după alte simptome şi, uneori, săptămâni mai târziu.

Erupţiile cutanate au devenit unul dintre simptomele noului coronavirus. Potrivit cercetătorilor de la King’s College din Londra şi Asociaţia Britanică a Dermatologilor au fost descoperite opt tipuri de erupţii care pot să fie considerate simptom COVID-19.

Un nou simptom al infecţiei cu coronavirus. Cele opt tipuri de erupţii cutanate care sunt un semnal al infecţiei cu COVID-19

În ultima perioadă, cercetătorii britanici au descoperit că anumite tipuri de erupţii cutanate pot fi asociate cu noul coronavirus. Aceştia susţin că este foarte important să le cunoaştem pentru a stopa răspândirea infecţiei cu virusul din China.

„Asocierea dintre anumite erupţii cutanate şi COVID-19 a devenit din ce în ce mai clară, iar capacitatea de a le recunoaşte este crucială pentru reducerea răspândirii bolii”, a precizat Tanya Bleiker, preşedintele Asociaţiei Britanice a Dermatologilor.

„Am creat această galerie de imagini cu erupţii cutanate provocate de COVID-19, astfel încât cadrele medicale şi toate persoanele interesate să aibă acces la ea şi să îi ajute să identifice potenţialele erupţii cutanate cauzate de virus. Am constatat că unul din şase copii are o erupţie fără alte simptome clasice. Pentru majoritatea, erupţiile cutanate COVID-19 durează câteva săptămâni şi în cele din urmă dispar. În unele cazuri, medicamentele prescrise pot fi necesare dacă erupţia cutanată este foarte pruriginoasa”, a declarat Veronique Bataille, dermatolog, potrivit stirileprotv.ro.

Imaginile au fost colectate prin intermediul aplicaţiei Covid Symptom Study, lansată în martie pentru a ajuta oamenii de ştiinţă să adune informaţii despre simptomele infecţiei cu noul coronavirus.

Cele opt timpuri de erupţii se pot găsi în galeria foto.

Pierderea mirosului şi a gustului, un semn clar că eşti pozitiv pentru coronavirus

Pierderea mirosului şi a gustului este un semn clar că eşti pozitiv pentru coronavirus, susţine un studiu recent. De la începutul pandemiei, unul dintre cele mai frecvente simptome la pacienţii cu virusul Covid-19 a fost pierderea mirosului şi a gustului. Ultima cercetare în domeniu a analizat acest simptom şi a arătat că este mai degrabă un semn bun pentru cei care suferă de această infecţie.

Tuse, febră, oboseala, dureri de cap. Printre factorii cunoscuţi ai virusului Covid-19, există unul care îl diferenţiază de alte boli sezoniere: pierderea mirosului (anosmia) şi gustul (disgeuzia).

Lucrările anterioare, publicate în revista ştiinţifică The Conversation, citaseră ipoteza „fisurii olfactive” pentru a explica acest simptom al pierderii temporare a mirosului. Autorii au explicat apoi că acea parte a nasului responsabilă de percepţia mirosurilor, fanta olfactivă, este blocată de umflarea ţesuturilor moi, precum şi de mucus.

Dar cercetătorii francezi şi belgieni de la Spitalul Foch din Suresnes (Franţa) şi de la Universitatea Mons din Belgia avansează acum o altă ipoteză: în cazul unei pierderi persistente a mirosului, ar fi de fapt sistemul nervos central şi nu pasajele nazale, care ar fi afectate, notează FemmeActuelle.