Un nou angajat din Ministerul Sănătăţii, testat pozitiv cu COVID

de: BZI.ro
15:12, 20 aug. 2020

Un nou angajat din Ministerul Sănătăţii a fost testat pozitiv cu COVID. Numarul angajatilor din aceasta institutie a ajuns astfel la cinci.

Cel mai nou caz este unul care prezintă simptome. Bolnavul este internat deja în spital, potrivit informatiior transmise de catre Ministerul Sănătăţii.

Un nou angajat din Ministerul Sănătăţii, testat pozitiv cu COVID

„În cadrul Ministerului Sănătății a fost confirmat un nou caz de infecție cu noul coronavirus. Angajatul MS este simptomatic și se află, în prezent, într-o unitate sanitară de specialitate.

Ministerul Sănătății a anunțat Direcția de Sănătate Publică București care va demara o anchetă epidemiologică, conform normelor în vigoare”, menţionează sursa citată.

Vineri va avea loc în instituţie o nouă procedură de dezinfecție/nebulizare a spațiilor de lucru.

Până acum, patru angajaţi din Ministerul Sănătăţii fuseseră confirmaţi pozitiv cu coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre locurile la Terapie Intensivă! Câte paturi sunt disponibile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit despre locurile la Terapie Intensivă. Conform declaraţiilor făcute de ministru, în România sunt 1034 de paturi complet utilate de Terapie Intensivă, dar sectorul ”trepideaza”. În altă ordine de idei, Tătaru considera că România a trecut de o nouă cocoaşa şi că dacă populaţia va respecta măsurile impuse de autorităţi, ţara ar putea avea o scădere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre locurile la Terapie Intensivă

În prezent, în România, sunt peste 4000 de persoane angajate în unităţile medicale care au contactat virusul din Wuhan, 2000 de persoane din personalul auxiliar, dar şi încă 2700 de persoane care sunt angajate pe o perioadă limitată de timp. Întrebat despre situaia angajărilor în unităţile medicale, Nelu Tătaru a declarat că momentan nu exista un deficit de personal, dar dacă populaţia nu va respecta măsurile de siguranţă, se va ajunge la un colaps a sistemului:

„Această pandemie nu se tranşează în spitale, ci în prespital, unde avem o transmitere accentuată şi o creştere a numărului de cazuri. Nu ducem lipsă, dar nu trebuie să ne lăsăm pe asta, personalul medical a făcut faţă în această perioadă, dar dacă noi, cei care ar trebui să respectăm nişte reguli, ne lăsăm doar pe corpul medical, vă spun că vom ajunge să colmatăm acest sistem. Trebuie ca acest corp medical să şi facă faţă presiunii, dar trebuie să aibă şi viaţă personală”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătăţii considera că doar dacă populaţia va respecta regulile, România va avea un trens ascendent a pandemiei. În altă ordine de idei, conform datelor existente, România are 1.034 de paturi complet utilate la terapie inteniva. Totuşi, acesta a explicat faptul că întreaga capacitate a crescut cu aproape 200 de paturi.

El a precizat că dacă la începutul epidemiei România avea un singur centru de testare RT-PCR, care putea realiza 100 de teste pe zi, acum sunt 133 centre, cu o capacitate maximă de 28.000 teste/zi.

„Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează”, a mai spus Tătaru.

„O recoltare de plasmă nu este un act banal, impune nişte teste suplimentare, plasma se ia de la cei care nu mai sunt pozitivi şi au anticorpi, se analizează şi se transferă către pacienţii critici care au virusul în sânge şi replicare virală”, a spus ministrul.