Un locatar și-a amenințat vecinii din cauza mirosului de varză murată. Ce mesaj le-a scris bărbatul pe ușă

de: BZI.ro
11:02, 20 nov. 2020

Întâmplare comică în țară. Un locatar și-a amenințat vecinii din cauza mirosului de varză murată care predomina pe casa scării. Enervat la culpe, barbatul le-a lipit pe ușa un mesaj uluitor. Întreagă întâmplare a devenit virală pe rețelele de socializare.

Mirosul de varză murată, motiv de scandal în bloc

Viața la bloc este grea atunci când trebuie să îi mulțumești pe vecinii blocului. Într-un bloc motivul supărării a pornit de la o varză murată. Un bărbat a fost foarte deranjat de mirosul de varză murată ce venea de la vecini. Aceștea se pregăteau pentru iarnă.

Pentru că era foarte deranjat de mirosul de varză murat ce venea de la vecini, bărbatul că nu a stat mult pe gânduri și a trecut la amenințări. Astfel, că să se asigure că simțul olfactiv nu o să îi mai fie deranjat de pregătirile de iarnă ale vecinilor, acesta le-a lipit pe ușă un bilet în care îi avertizează că data viitoare nu o să mai fie așa de îngduitor și o să cheme poliția, care o să îi pedepsească cu o amendă usturătoare.

Mare le-a fost mirarea când locatarii blocului s-au trezit pe ușă cu următorul avertisment, care este mai mult comic decât îngrijorător. Acum aceștia trebui să vadă cât este amenda pentru mirosul de varză, să știe dacă merită sau nu.

„Când mai împuți scara cu miros de varză, am să sun la poliție. Să vezi ce amendă primești”, a scris vecinul furios.

Cea mai bună varză murată, în câţiva paşi simpli

Pentru a avea cea mai bună varză murată, trebuie să ai grijă ce alegi de la piaţă. În primul rând, această trebuie să fie coaptă bine şi îndesată, să aibă foile albe şi subţiri, pentru a face uşor sarmalele.

Saramură este la fel de importantă pentru a face cea mai bună varză murată. Ei bine, măsurarea cantităţilor se face pe cantar, căci dacă nu le respecţi, atunci varză se înmoaie şi devine mult prea sărată.

Toate gospodinele greşesc dacă pun VARZĂ MURATĂ aşa!

Foloseşte la fiecare 10 litri de apă 500 de grame de sare grunjoasă, pe care o poţi cumpără din orice magazin. Ai grijă să scrie pe pungă că este pentru murături şi că nu conţine iod.

Curată bine butoiul în care vei pune varză şi aşază apoi pe fundul lui câteva bucăţi de lemn. Peste acestea se adaugă crengi de cimbru, piper boabe şi mărar uscat.

După acest moment, curată şi taie morcovi, rădăcina de ţelină şi rădăcini de hrean.

Acestea din urmă ajută varză să rămână tare pe parcursul iernii. Pune-le printre bucăţile de varză pentru a ţine mai mult.

În unele zone ale ţării, se aşază şi ştiuleţi de porumb pe fundul butoiului ori sfeclă roşie, iar atunci varză vă capătă o nuanţă de roz.

Taie-i fiecărei căpăţâni de varză cotorul, scobeşte-o uşor şi asaz-o în butoi cu cotorul în sus. Între ele, adaugă condimente şi poţi pune puţînă sare şi în cotor. Apasă bien, pentru a întră o cantitate mai mare de varză, apoi presează cu câteva pietre de rău şi acoperă butoiul cu un prosop, timp de două zile.

În acest timp, prepară saramură cu atenţie, pentru că toată sarea să se dizolve bine, iar apoi toarn-o peste varză. Pune un grătar de lemne peste ea, apoi pune capacul.

Primele zile după ce ai pus varză la murat sunt cele mai importante, căci trebuie să ai grijă să iei spumă care se formează cu o spumieră, apoi să foloseşti un furtun cu care să sufli în butoi.

Repetă în fiecare zi acest proces, iar după câteva zile, zeamă ar trebui să înceapă să se acrească.