Un grup de cercetași au inventat ușa de îmbrăţişări anti-COVID-19! Bătrânii pot fi îmbrăţişaţi fără niciun risc

de: cristian.george
14:47, 15 dec. 2020

O trupă de cercetași din Texas îi ajută pe rezidenții de la o casă de îngrijire medicală să se apropie puțin mai mult de vizitatorii lor cu un „stand pentru îmbrățișări” proiectat având în vedere siguranța COVID-19 .

Heartis Clear Lake, o unitate de locuit pentru cei bătrâni din Webster, care este una dintre numeroasele astfel de case care impune măsuri stricte de siguranță în urma unei creșteri a cazurilor de COVID-19 la casele de îngrijire medicală, permite acum rezidenților și celor dragi lor un contact fizic limitat prin standul creat. Totul a veni în condițiile în care cei mai mulți rezidenți se plângeau de faptul că rudele acestora nu mai pot face vizite și nu își mai văd copii

Cum se desfășoară îmbrăţişarea anti-COVID-19

Standul are o fereastră din plexiglas care permite oaspeților să-și lipească mâinile prin mănuși mari, igienizate, pentru îmbrățișări și alte atingeri fizice. Ideea a fost primită cu entuziasm atât de cei internați în căminul de bătrâni cât și de rudele acestora dar și de personalul medical.

„Au construit-o exact așa cum am imaginat-o”, a declarat Becky Hudson, directorul  facilității, pentru KTRK-TV. „Sunt grozave, sigure și vin cu mănuși”. Standul este similar cu dispozitivele instalate în alte case de îngrijire medicală din întreaga țară pe fondul pandemiei.

Kevin Warren, CEO al Texas Healthcare Association, a declarat că contactul cu cei dragi este important pentru bunăstarea persoanelor în vârstă din casele de îngrijire asistată.

„Nu lăsați COVID-19 să fie un factor de descurajare pentru a afla cumva, o modalitate de a primi un membru al familiei în unitate”, a spus Warren.

„Coordonează-te cu conducerea facilității, fă un apel telefonic și află care sunt cerințele lor de vizitare și ce le permit să facă.”

Interziceri referitoare la vizitele de cămine din SUA

Liniile directoare federale și de stat modelează cine și câte persoane dragi pot vizita în interiorul unei facilități, deci este important ca familiile să acorde atenție.

Din aceste considerente, căminele de bătrâni primes mai rar vizitele celor dragi. De teama apariţiei unui focar de COVID-19 nici rudele celor internaţi în unităţile medicale nu trec prea des pragul caselor de bătrâni. SUA este cea mai afectată ţară din lume de pandemia de COVID-19. Totuşi, vaccinul Pfizer a primit aprobare de funcţionare în SUA, iar președintele ales Joe Biden promitea că vor fi vaccinaţi 100 de milioane de americani în 100 de zile. Marea Britanie a fost prima țară care a aprobat vaccinul anti-COVID-19 pentru folosire pe scară largă. În cursul zilei de marţi, 8 decembrie, s-a vaccinat prima persoană din țară. Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul Pfizer/BioNtech, ca parte a unui program de vaccinare derulat de un stat, anunță SkyNews.

Vaccinul, dezvoltat cu noua tehnologie ARN folosind un fragment fabricat din codul genetic al coronavirusului, este injectat în braț. Imunizarea este administrată în două doze, la o distanță de trei săptămâni și s-a demonstrat în studii că protejează până la 95% dintre destinatari de contractarea COVID-19.