Prima pagină » Titlurile zilei » Un funcționar din Prefectura Iași, cercetat penal, va deveni șef în instituție! Prefectul Bogdan Cojocaru îi pregătește postul – FOTO

Un funcționar din Prefectura Iași, cercetat penal, va deveni șef în instituție! Prefectul Bogdan Cojocaru îi pregătește postul – FOTO

18 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Un funcționar din Prefectura Iași este cercetat într-un dosar deschis de Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Iași. Totuși, Maricica Rusu, șeful Serviciului Juridic, ar urma să fie promovată pe funcția de secretar general în Prefectura Iași. Aceasta a lucrat câteva luni la Primăria comunei Ion Neculce, unde ar fi fost implicată în niște nereguli pe probleme de fond funciar

O nouă situație absurdă în Instituția Prefectului, județul Iași. Actuala conducere a instituției acoperă unele nereguli făcute de funcționarii din subordine, pentru ca apoi să-i răsplătească cu funcții. Este și cazul actualului șef al Serviciului Juridic, Maricica Rusu. Acesteia i se pregătește fotoliul de secretar general al Prefecturii Iași, funcție ocupată în prezent de o altă persoană. Totuși, din informațiile deținute de reporterii BZI, Maricica Rusu este cercetată într-un dosar deschis de Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Iași (IPJ) Iași.

Funcționar din Prefectura Iași, cercetat penal

Pe numele Maricicăi Rusu a fost deschis un dosar penal pentru sustragerea unor înscrisuri din instituție, precum și pentru divulgarea unor informații clasificate. În cursul anului 2021, după un conflict cu fosta conducere a Prefecturii Iași, Maricica Rusu s-a suspendat și s-a angajat la Primăria comunei Ion Neculce, condusă de Gheorghe Văleanu, primar PSD. Femeia a lucrat ani buni cu dosarele de fond funciar și, astfel, a ajuns la Primăria respectivă, unde problemele cu retrocedările sunt la ordinea zilei.

De altfel, situația din comuna respectivă nu este chiar nouă. Totul se trage de la soția fostului primar al comunei, Vasile Rusu, cea care este sora actualului primar Gheorghe Văleanu. Astfel, Maricica Rusu a ajuns la Primăria Ion Neculce tocmai pentru a ”rezolva” problemele funciare din comună.

Primăria Ion Neculce, pepinieră pentru oamenii din PSD

După schimbarea puterii în Casa Pătrată, Maricica Rusu a revenit pe postul de șef Serviciu Juridic la Prefectură. De precizat că și actualul prefect Bogdan Cojocaru a fost în 2019 angajat la Primăria Ion Neculce. La vremea respectivă, Bogdan Cojocaru urma să ajungă subprefect al județului, însă trebuia să fie funcționar public. Cojocaru nu a mai ajuns subprefect pentru că s-a eliberat un loc în Camera Deputaților. Gheorghe Văleanu se numără printre cei mai influenți primari din județul Iași, din moment ce instituția pe care o conduce a devenit o pepinieră pentru aparatul de partid și nu numai.

Conducerea Prefecturii Iași nu știe de cercetarea penală a funcționarului

Pentru că ar fi acoperit unele probleme de fond funciar din comuna Ion Neculce, actuala șefă a Serviciului Juridic, Maricica Rusu, ar urma să prindă funcția de secretar general al Prefecturii, post apărut recent în administrație. Întrebat de această chestiune, actualul prefect, Bogdan Cojocaru, a refuzat să comenteze.

”Nu știu la ce dosar faceți referire”, a spus prefectul Bogdan Cojocaru.

Întrebat dacă se pregătește postul de secretar general pentru Maricica Rusu, actualul prefect a negat informația

”Nu s-a discutat acest lucru”, a adăugat Bogdan Cojocaru.

Ce spune Maricica Rusu despre dosarul penal?

Pe de altă parte, Maricica Rusu a susținut și ea că nu știe despre cercetarea penală și că nu ar fi primit nicio citație.

”Nu știu să vă spun, pentru că nu eu am făcut sesizarea. Nu am primit nicio citație, nimic. Nu știu nici despre funcția de secretar general. Postul este ocupat”, a spus Maricica Rusu.

Un alt funcționar din Prefectura Iași, Oana Ungureanu, a prins de asemenea un post călduț în instituție, cu sprijinul conducerii PSD Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *