Un elicopter Black Hawk al SUA a decolat din Constanţa, după ce o dronă americană a fost doborâtă în Marea Neagră
Un elicopter Black Hawk a decolat, în această seară, din Constanţa, după o dronă americană a fost doborâtă de ruşi în Marea Neagră.
Elicopterul a decolat, cel mai probabil, de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu şi a ajuns, în numai câteva minute, în zona Deltei Dunării.
Un avion Boeing P-8 Poseidon al US Navy survolează Constanţa şi Tulcea
În aceeaşi zonă, respectiv pe litoralul românesc al Mării Negre, se află şi un avion Boeing P-8 Poseidon al US Navy care survolează judeţele Constanţa şi Tulcea de câteva ore.
Aeronavele americane se află în acest moment în aer, după ce o dronă MQ-9 Reaper a fost doborâtă de două avioane de vânătoare ale Rusiei deasupra Mării Negre.
Drona americană a fost lovită de un avion Su-27 al Forţelor Aeriane ale Rusiei
Potrivit ultimelor informaţii, drona americană a fost lovită de un avion Su-27 al Forţelor Aeriane ale Rusiei, deasupra Mării Negre, şi s-a prăbuşit în apele internaţionale. De asemenea, drona nu a fost încă recuperată.Sikorsky UH-60 Black Hawk este un elicopter militar american multi-scop. Poate avea atât rol medical, cât şi rol de supraveghere sau chiar de luptă.
Prin instalarea pilonilor suplimentari, elicopterul Black Hawk poate fi echipat cu rachte AGM-114 Hellfire, precum și cu rezervoare suplimentare de combustibil pentru zborurile pe distanțe lungi.
Elicopterul Black Hawk, care a decolat în această seară din Constanţa, este urmărit pe platforma Flighradar24.com de peste 7.000 de oameni, fiind al doilea cel mai urmărit zbor din lume, după avionul Boeing P-8 Poseidon, care este urmărit de peste 12.000 de oameni.
SUA vor continua să zboare deasupra Mării Negre
SUA vor continua să opereze deasupra Mării Negre și nu vor fi descurajate de interceptarea de către Rusia a unei drone în spațiul aerian internațional, a declarat marți un oficial de la Casa Albă.
„Dacă mesajul este că vor să ne descurajeze sau să ne descurajeze să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, atunci acest mesaj va eșua, pentru că nu se va întâmpla acest lucru”, a declarat John Kirby, coordonator pentru comunicare strategică la Consiliul de Securitate Națională, potrivit CNN.
„Vom continua să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra apelor internaționale”, a adăugat el. „Marea Neagră nu aparține niciunei națiuni. Și vom continua să facem ceea ce trebuie să facem pentru interesele noastre de securitate națională în acea parte a lumii”.