Un elev premiant din Iași refuză să mai meargă la școală! Băiatul este terorizat zilnic, iar profesorii nu au făcut nimic: „Este abuzat”

de: Iulia MARIA
02:00, 25 oct. 2024

Un elev premiant din Iași refuză să mai meargă la școală deoarece este terorizat zilnic de colegii lui. Mama copilului își exprimă disperarea față de agresiunile verbale pe care copilul ei le suferă la școală. În ciuda sesizărilor, mama susține că nu s-au luat măsuri. Directoarea școlii vine cu clarificări, afirmând că există o deschidere la dialog și că a invitat părintele să discute problema la școală

Un elev de clasa a V-a de la Școala Profesională din Mogoșești se confruntă cu probleme de agresiune verbală din partea colegilor. Mama elevului, Robertina Marin, și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa măsurilor luate de conducerea școlii, deși a semnalat în repetate rânduri situația. Directoarea instituției, Maria Stoica, a declarat că nu a primit nicio sesizare scrisă și că va discuta personal cu mama pentru a înțelege mai bine problema și pentru a lua măsuri corespunzătoare.

Dramă pentru un elev premiant de clasa a V-a din Iași! Acesta refuză să mai meargă la școală, deoarece este terorizat zilnic de colegii lui

Robertina Marin a relatat că fiul său este zilnic victima agresiunilor verbale și jignirilor din partea colegilor, ceea ce îl determină să refuze să mai meargă la școală.

„Copilul meu este agresat verbal, umilit, jignit de colegi. Am fost la școală de nenumărate ori, inclusiv ieri, dar nu s-a luat nicio măsură. Doamna director, înafară să spună că avem ceva personal cu dumneaei, nu a luat niciodată niciun fel de măsură”, a declarat Robertina Marin, mama copilului.

Aceasta a adăugat că profesorii i-au confirmat că fiul ei este un elev cuminte și disciplinat. Ea a solicitat mutarea copilului în altă bancă, dar cererea i-a fost respinsă.

„Nu mai știu ce să fac. Refuză să mai meargă la școală de frica colegilor. Este un copil premiant, dar situația aceasta îl afectează grav”, a spus Robertina Marin, mama copilului.

Robertina Marin, mama copilului a adus în discuție și faptul că diriginta ar fi transmis un mesaj pe grupul părinților în care le cerea să nu o mai deranjeze cu plângeri.

Maria Stoica, directorul școlii, a oferit un punct de vedere diferit asupra situației.

Maria Stoica, directorul Școlii Profesionale din Mogoșești, a subliniat că este deschisă la dialog și că nu poate lua măsuri fără o sesizare scrisă.

„Eu tot timpul sunt deschisă la dialog. Nu este adevărat ce a spus mama, eu nu am spus niciodată că «are ceva personal cu mine». Copiii sunt la început, probabil mai apar unele divergențe între ei, dar ei sunt supravegheați tot timpul”, a spus Maria Stoica, directorul Școlii Profesionale din Mogoșești.

Maria Stoica a explicat că a discutat deja cu diriginta care i-a redistribuit un mesaj primit anterior de la părintele copilului.

„Am citit mesajul respectiv și am rugat-o pe doamna dirigintă să o cheme pe mamă mâine (vineri, 25 octombrie – n.r.) dimineață la școală. Aștept să discutăm și să vedem despre ce este vorba”, a declarat Maria Stoica, directorul Școlii Profesionale din Mogoșești.

Aceasta a mai adăugat că nu a observat semne de suferință la elevul în cauză.

„Copilul, în clasă, este vesel, arată bine, nu este un copil timid sau supărat”, spune Maria Stoica, directorul Școlii Profesionale din Mogoșești.

Directoarea școlii a subliniat că, în absența unei sesizări scrise, nu poate lua măsuri stricte împotriva celorlalți elevi.

„Odată ce nu este o sesizare scrisă, noi nu putem lua anumite măsuri sau să mergem la clasă să certăm copiii. Noi suntem aici pentru ei și ne dorim ca toți elevii să se simtă bine la școală”, a adăugat Maria Stoica.

Amintim că, în urmă cu câteva luni, un alt elev din Iași a trecut prin clipe de coșmar la școala la care învăța.

O mamă din Mogoșești se plânge de faptul că băiatul ei, un elev premiant din clasa a V-a, refuză să mai meargă la școală deoarece este terorizat zilnic de colegii lui. În urma acestei situații tensionate, mama elevului și conducerea școlii din Mogoșești urmează să discute despre situație pentru a găsi o soluție care să asigure bunăstarea și siguranța elevului în mediul școlar.