Un elev a decedat la şcoală! Ieşise recent din izolare, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19
Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, a decedat astăzi, 27 ianuarie 2022. Elevul din Dorohoi, judeţul Botoşani, a murit în sala de curs, la o zi distanta după ce a ieşit din izolare după ce fusese diagnosticat cu noul coronavirus.
Băiatul, elev în clasa a XII-a la Şcoală Specială Profesională „Ion Pilat” din Dorohoi era cunoscut cu o serie de afecțiuni cardiace, a murit la școală, la o zi după ce a ieșit din izolare.
Un băiat a murit la şcoală. Tânărul revenise la ore după ce fusese în izolare
Tânărul de 20 de ani din Botoşani s-a infectat cu virusul SARS – CoV – 2, a intrat în perioada de izolare, iar marți, 26 ianuarie 2022, a ieşit. Acesta s-a întors la cursuri în unitatea de învăţământ, însă spre seară a acuzat o stare generală de rău și a căzut în clasă, sub privirile colegilor săi.
La locul incidentului s-a deplasat de urgenţă un echipaj medical care a început manevrele de resuscitare. În primă instanţă, cadrele medicale au reușit să îl stabilizeze și să îl transporte la Spitalul din Dorohoi. Din nefericire, tânărul a intrat din nou în stop cardio-respirator şi a murit.
Din primele informații transmise de presă locală, se pare că băiatul era cunoscut cu afecțiuni cardiace, iar virusul Covid-19 i-ar fi agravat starea de sănătate.
De asemenea, de precizat faptul că în timp ce era resuscitat, tânărul a fost testat pentru depistarea Covid-19 și a ieșit pozitiv, în ciuda faptului că a stat mai mult timp în izolare.
Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru a putea stabili cu exactitate cauzele morții tânărului.
Cum explică medicii decesele Covid-19 în rândul tinerilor
Medicul primar de pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătate Mamei şi Copilului „Alessandrescu – Rusescu” din Bucureşti, dr. Mihai Craiu, a transmis o serie de detalii despre cauzele deceselor Covid-19 întâlnite la pacienţii tineri.
Pediatrul susţine că pacienţii tineri mor din cauza coronavirisului deoarece prezintă o anomalie imună care neutralizează tratamentul împotriva SARS – CoV – 2. De asemenea, medicul Craiu a ţinut să precizeze că marea majoritate a cazurilor de persoane infectate sunt diagnosticaţi cu o formă uşoară sau asimptomatica, însă restul pacienţilor care ajung la spital cu penumonie şi necesită intubarea prezintă o îngrijorare.
”Mulți „experți” în COVID-19 susțin sus și tare că maladia este un moft și că nu se vaccinează pentru că imunitatea naturală (obținută prin boală) este superioară celei vaccinale. Articolul de față (publicat în una din cele mai prestigioase reviste științifice din lume) arată existența unor autoanticorpi, ce neutralizează interferonul, în formele grave de maladie cu SARS-CoV-2 https://www.science.org/doi/10.1126/sciimmunol.abl4340”, a transmis dr. Mihai Craiu.
De precizat faptul că medicii de la Anestezie şi Terapie Intensivă au observat un fenomen în ceea ce priveşte situaţia tinerilor infectaţi cu noul coronavirus. Cadrele medicale susţin că deşi nu suferă de alte comorbiditati, plămânii sunt extrem de tare afectaţi de virus.
Reamintim faptul că o tragedie asemănătoare cu cea din Botoșani, unde un elev a decedat în clasa de curs s-a produs și în Ploiești. Colegii au fost în stare de şoc, iar medicii sosiţi la faţa locului nu au putut face nimic pentru elev.