O notă de plată a stârnit reacții diverse în mediul online. Un utilizator a publicat pe Facebook bonul de 2.916 lei achitat după un sejur la o pensiune din Întorsura Buzăului. Printre detaliile din postare se regăsesc și câteva dintre prețurile care au atras atenția internauților.
Conform bonului publicat pe rețelele de socializare, cazarea pentru o cameră dublă la pensiunea din Întorsura Buzăului a costat 804 lei. La această sumă s-a adăugat și taxa pentru un pat suplimentar, în valoare de 150 de lei. Cheltuielile au crescut considerabil și din cauza meselor. Pentru un mic dejun tip bufet suedez, cuplul din București a plătit 95 de lei, iar într-o altă zi, costul micului dejun a fost de 57 de lei.
Un cuplu din București a plătit o notă de plată de 2.916 lei la o pensiune din Întorsura Buzăului
Potrivit bonului fiscal, preparatele au venit cu prețuri deloc neglijabile:
Ciorbă de fasole cu costiță afumată (2 porții) – 46 de lei;
Apă plată 0,75 litri – 9 lei;
Caffe latte – 12 lei;
Fresh de portocale – 13 lei;
Ciorbă de văcuță – 24 de lei;
O porție de 100 de grame de smântână – 7 lei;
O porție de 200 de grame de cartofi prăjiți – 9 lei;
70 de grame de ketchup – 5 lei;
O porție de paste carbonara (350 de grame) – 33 de lei;
O porție de salată de ceapă roșie (150 de grame) – 5 lei;
O ciorbă ardelenească (400 ml) – 23 de lei;
O bucată de ardei iute – 1 leu;
O porție de șnițel pane din piept de pui (200 de grame) – 30 de lei;
O bucată de cheesecake de 120 de grame – 15 lei;
O porție de mămăliguță cu brânză și smântână (350 de grame) – 22 de lei;
Înghețată – 6 lei;
Profiterol – 22 de lei;
Lava cake cu înghețată și frișcă – 26 de lei.
Printre produsele care au atras atenția în nota de plată se numără și preparate obișnuite, dar cu prețuri deloc modeste. O salată de varză murată a fost taxată cu 8 lei, iar două porții de clătite cu finetti au ajuns la 36 de lei. Pentru un vin fiert, cuplul a plătit 10 lei, iar o porție de supă de pui cu găluște a fost trecută pe bon cu 20 de lei.
Prețuri „piperate” în stațiunile românești – cât au plătit turiștii anul trecut?
O vacanță scurtă în România poate ajunge să coste mai mult decât s-ar aștepta mulți turiști. Pe fondul scumpirii alimentelor și serviciilor, mulți operatori din industria HoReCa au majorat și ei tarifele practicate. Fenomenul a fost vizibil încă din vara trecută, când o singură noapte de cazare pe litoral putea depăși cu ușurință câteva sute de lei.
Cheltuielile pentru micile „răsfățuri” de vacanță au crescut și ele simțitor. În Mamaia, supranumită „stațiunea milionarilor”, închirierea unui șezlong putea ajunge chiar la 150 de lei pe zi, un preț care a stârnit numeroase reacții în rândul turiștilor.
Pe de altă parte, sezonul rece al anului trecut a venit cu alte prețuri deloc prietenoase pentru buzunarele românilor. Spre exemplu, un cuplu putea ajunge să plătească peste 1.700 de lei pentru doar două nopți de cazare la un hotel de 3 stele din Cluj-Napoca.
Desigur, pe piață există și opțiuni mai accesibile, însă acestea sunt căutate intens și rezervate din timp de turiștii care își planifică atent bugetul de vacanță.
Astfel, un cuplu din București a achitat 2.916 lei pentru cazare și masă la o pensiune din Întorsura Buzăului și a stârnit diverse reacții în mediul online.