Un cunoscut restaurant din Iași lansează un meniu la „doar” 10.000 de lei, în acest weekend. Nu lipsesc șampania scumpă și carnea de crocodil
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2024/06/un-crocodil-1200x675.jpg)
Crevețeria la Casa Pogor, un cunoscut restaurant din Iași, lansează, în acest weekend, un platou unic ce conține atât fructe de mare, cât și steak de crocodil. Preparatul din carne de crocodil va fi gătit live la Ofyr. Prețul platoului este de 10.000 de lei
La Crevețeria la Casa Pogor, din Iași, se va desfășura un eveniment inedit în acest weekend. Persoanele care vor să încerce preparate noi, precum steak de crocodil, pot să participe la un show de live cooking, organizat de proprietarul restaurantului, vineri și sâmbătă, pe 14 și 15 iunie 2024, începând cu ora 18:00.
„În acest weekend, la Crevețeria la Casa Pogor, o să avem un preparat inedit. Pentru prima dată în Iași, și foarte rar îl găsiți în România, vom pregăti file de crocodil. Intenționăm să îl gătim pe un grătar care se numește Ofyr, un grătar de spectacol, special conceput pentru pește și fructe de mare, dar la care se poate găti orice tip de carne și legume. Funcționează cu lemn de esență tare, cu foc pe mijloc și se gătește pe margini. Fileul de crocodil este adus din Africa. La crocodil se consumă doar coada și mușchii de la picioare, dar de principiu coada. Noi o să avem file de coadă de crocodil.
Îl gătim la sous vide înainte, la temperatură scăzută, aromatizat cu unt și mirodenii, după aceea o să-l gătim să prindă un pic de crustă, de rumeneală. Îl vom servi cu niște cartofi zdrobiți, aromatizați cu unt și frigărui din legume și un sos special”, susține Alex Bodea, proprietarul Crevețeria la Casa Pogor, vicepreședintele Asociației Ospitalității din Iași.
Steak-ul de crocodil va fi gătit la un cunoscut restaurant, pentru prima dată în Iași
Antreprenorul va lansa, în premieră, un platou unic în România.
„Aducem și stridii Gillardeau în fiecare săptămână și tot timpul căutăm preparate noi și inedite pentru restaurantul din Iași. Weekendul acesta, avem preparate speciale la Crevețeria. Vom lansa un platou unic și astfel continuăm seria extravaganțelor. Va fi lansat cel mai scump platou cu fructe de mare, care există acum pe piață. Este vorba de Platou Extravaganzza, care costă 10.000 de lei. Este pentru 10 persoane, are o greutate de 25 de kilograme și conține homar mare, adus din Cuba, creveți gigant, de calibrul 1-2, aduși din Thailanda, caracatiță gigant, file din coadă de crocodil, scoici Saint Jacques, 1 sticlă de Dom Perignon, mix de garnituri și salate la alegere. Platoul este valabil cu precomandă de 24-48 de ore”, mai spune antreprenorul din Iași.
Vicepreședintele Asociației Ospitalității din Iași a discutat și despre modificările din HoReCa, din acest an. Una dintre acestea este ca oaspeții să primească apă gratis când sunt la restaurant.
Antreprenorii din Iași au înființat Asociația Ospitalității
Antreprenorii din domeniul HoReCa au înființat prima Asociație a Ospitalității din Iași. Asociația Patronală are scopul de a funcționa ca un liant între reprezentații din industria HoReCa din Iași, autoritățile locale și naționale, dar și de a facilita o bună cooperare a acestora. Antreprenorii au fost prezenți la Misiunea Economică pentru Turism, din Barcelona și Palma de Mallorca.
Pe de altă parte, cei care vor să încerce steak de crocodil pot participa la un show live de cooking în acest weekend, la un cunoscut restaurant din Iași.