Prima pagină » Local » Un consilier local a dat în judecată Agenția Națională de Integritate! Constantin Stoica a fost acuzat de incompatibilitate de inspectorii ANI! (Exclusiv!)
Un consilier local a dat în judecată Agenția Națională de Integritate! Constantin Stoica a fost acuzat de incompatibilitate de inspectorii ANI! (Exclusiv!)

Un consilier local a dat în judecată Agenția Națională de Integritate! Constantin Stoica a fost acuzat de incompatibilitate de inspectorii ANI! (Exclusiv!)

22 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un consilier local din comuna vasluiană Gherghești a dat în judecată Agenția Națională de Integritate (ANI). Constantin Stoica le cere magistraților de la Curtea de Apel Iași să anuleze raportul prin care a fost declarat în incompatibilitate de către inspectorii ANI

Un consilier local din comuna vasluiană Gherghești a dat în judecată Agenția Națională de Integritate (ANI). Constantin Stoica le cere magistraților de la Curtea de Apel Iași să anuleze raportul prin care a fost declarat în incompatibilitate de către inspectorii ANI.
Consilierul local a depus acțiunea la Curtea de Apel Iași la finele săptămânii trecute. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen de judecată al litigiului în contencios administrativ. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus inspectorii de integritate, dar și consilierul local, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Concluzia celor de la Agenția Națională de Integritate: consilierul local, în incompatibilitate

Pe 26 noiembrie 2019, cei de la Agenția Națională de Integritate au precizat că au constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 12 aleși locali.
Printre cei 12 aleși locali se regăsea și numele lui Constantin Stoica, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Gherghești, din județul Vaslui. Inspectorii de integritate l-au acuzat pe consilier local de incompatibilitate.

„Începând cu data de 23 noiembrie 2017, acesta exercită simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Gherghești. Astfel, acesta a încălcat dispozițiile legale în vigoare pentru perioada supusă evaluării”, au menționat inspectorii ANI.

Constantin Stoica nu a depus un punct de vedere la dosarul ANI

Cei de la Agenția Națională de Integritate au mai afirmat că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Potrivit celor de la ANI, Constantin Stoica nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
Inspectorii de integritate au susținut că Stoica ar fi încălcat prevederile potrivit cărora „funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții sau calități: (…) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului județean ori al prefecturii din județul respectiv”.

Acum, urmează ca judecătorii ieșeni să decidă în litigiul dintre Constantin Stoica, consilier local, și Agenția Națională de Integritate.
De remarcat este faptul că nu e prima oară în acest an când aleșii locali apelează la instanțele ieșene, în litigii cu ANI. În urmă cu câteva săptămâni, un alt consilier local, Corneliu Popescu, a decis să dea în judecată ANI. De asemenea, acesta le cere magistraților din cadrul Curții de Apel să anuleze raportul de evaluare întocmit recent de inspectorii de integritate pe numele său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *