Prima pagină » Titlurile zilei » Un cățeluș a rămas orb după ce și-a salvat stăpânii dintr-un incendiu care a pornit în toiul nopții: „Dacă nu era el, probabil ar fi fost prea târziu să mai ieșim din casă” – GALERIE FOTO/VIDEO

Un cățeluș a rămas orb după ce și-a salvat stăpânii dintr-un incendiu care a pornit în toiul nopții: „Dacă nu era el, probabil ar fi fost prea târziu să mai ieșim din casă” – GALERIE FOTO/VIDEO

16 feb. 2024, 02:00, 8 ,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Ștrumf, cățelușul unei familii din comuna ieșeană Ungheni, a rămas orb pentru scurt timp, după ce și-a salvat stăpânii dintr-un incendiu care a pornit în toiul nopții. Eroul este membrul familiei de opt ani, perioadă în care nici măcar o zi nu a fost despărțit de aceasta.

Cățelușul erou și-a salvat stăpânii dintr-un incendiu care a pornit în toiul nopții

Peste familia Țurcanu, din comuna ieșeană Ungheni, s-a năpustit un necaz după ce, în data de 29 ianuarie, casa le-a luat foc. Incendiul a pornit în jurul orei 5.00, în bucătăria de vară, de la un prelungitor. Cât timp flăcările erau din ce în ce mai mari, toată familia dormea. În casă erau stăpânii lui Ștrumf, nora lor și doi nepoți ai cuplului, un băiețel de un an și altul de cinci ani.

Ștrumf, câinele familiei, a simțit că se întâmplă ceva rău și a început să latre din răsputeri, până i-a trezit pe stăpânii lui. Dana Țurcanu a observat faptul că acesta este extrem de agitat și că nu se oprește din lătrat, iar cât timp femeia a încercat să îl calmeze, a auzit niște bubuituri. Ceea ce se auzea erau geamurile care pocneau, astfel că soțul femeii a deschis ușa dormitorului, moment în care fumul puternic a intrat peste tot.

Femeia și-a luat nepotul mic în brațe, l-a căutat pe Ștrumf, însă din cauza fumului nu se mai vedea nimic, iar câinele era de negăsit. Din cauza sperieturii s-a ascuns sub pat, iar stăpânii lui nu au reușit să îl mai găsească. După ce pompierii au reușit să stingă focul, l-au descoperit pe cățelul erou leșinat și intoxicat cu fum, sub pat, însă era în viață, din fericire, focul nu a reușit să îl atingă.

„În noaptea de 29 ianuarie 2024, eu dormeam cu soțul și nepotul meu. Ștrumf, câinele nostru, a început să latre foarte tare ca să ne trezească, el simțea ceva. Era agitat și speriat, m-am dat jos din pat și am auzit ca și cum cineva ar bate la ușă. Soțul meu s-a dus să vadă cine este, iar când a deschis ușa la dormitor, a intrat un fum puternic peste tot. Pornise un incendiu în bucătăria de vară, de la un prelungitor în care era băgat în priză o ladă frigorifică cu carne.

Focul s-a răspândit foarte repede, am țipat să se trezească și copiii mei, mi-am luat nepotul în brațe și, când să îl caut pe Ștrumf, nu se mai vedea nimic, nu îl mai găseam, nu știam unde este. El era atât de speriat încât s-a ascuns sub pat într-un moment în care noi nu am văzut, l-am căutat, dar la un moment dat nu mai vedeam nimic. Am ieșit din casă, iar în urma noastră erau doar flăcări puternice”, spune Dana Țurcanu, stăpâna lui Ștrumf.

Incendiul a ars tot, iar familia stă la rude

Cățelușul este membrul familiei de opt ani de zile și nu a stat despărțită nici măcar o zi de aceasta. Stăpânii luat chiar și până în Germania, dovadă a faptului că acest mic suflet este ca propriul copil. Aceștia se rugau să îl găsească în viață pe Ștrumf și așa a și fost.

Paramedicii SMURD i-au dat oxigen timp de o oră, iar stăpânii cățelușului l-au dus la spitalul Facultății de Medicină Veterinară. Avea arsuri pe căile respiratorii, dar a primit tratament, însă pentru o perioadă scurtă de timp a rămas fără vedere.

Acum, Ștrumf este mai bine, i-a revenit vederea, vede în proporție mare, însă în continuare merge destul de greu. Stăpâna lui spune că bichonul acesta este ca un copil pentru ea și, dacă nu ar fi lătrat ca să îi trezească, probabil că ar fi existat niște consecințe grave.

„Când Ștrumf a fost scos din casă de către pompieri, ne-am bucurat enorm de tare, atunci nu era bine, i-a fost administrat oxigen, iar ulterior l-am dus la spital. Ni s-a spus că a rămas orb, dar acum este bine. A fost tratat, vede în proporție mare și suntem fericiți pentru că este bine. De opt ani de zile face parte din familie și l-am luat peste tot cu noi, nu a existat nici măcar o zi în care să stea separat de noi, este ca și copilul nostru. Dacă nu era el, probabil ar fi fost prea târziu să mai ieșim din casă. Acum, noi stăm la rude, casa a ars în totalitate, au rămas doar pereții din ea, dar sperăm să reușim în timp să o refacem”, mai spune Dana Țurcanu, stăpâna lui Ștrumf.

În urma incendiului produs la casa familiei Țurcanu au mai rămas doar pereții. Acum, aceștia stau la rude, însă au nevoie de ajutor pentru a-și reface locuința, iar Ștrumf încă mai are nevoie de tratament, care este costisitor. Persoanele care doresc să ajute familia ce trece printr-o perioadă foarte grea pot dona în contul Alinei Paraschiva Țurcanu, IBAN: RO69 BREL 0005 5425 9417 0100. Orice sumă poate fi de ajutor.

Comentarii
  • Daca filmarea cu Stumpf este actuala bietul caine este in agonie si sufera rau , singura solutie demna este sa in ”adoarma” !

  • Germanii abia asteapta sa doneze. Mergeti acolo la cersit. Sau incheiati o asigurare. Va folositi de suferinta unui animal ca sa adunati bani de la fraieri.

  • 🦮🐕‍🦺💞🏵️

    ,,Cu cât cunosc mai bine oamenii,cu atât iubesc mai mult CĂȚEII!”

    Charles de Gaulle

  • Subiect lacrimos ca sa mai stranga un ban pt vodka Stalinskaya !!!! Mars la munca , putorilor!

  • Sa moara cici

    Ba voi nu înțelegeți nimic la ce va mai tine pământul . Baaaaaaaaaaa înțelegeți inteligenta și loialitatea câinelui pe care voi n-o aveți nici de la aia cu care mâncați la masa zilnic, ba primatelor care sunteti

  • @ ,,Să moara Cici"

    Bravo,bine-ai zis chestia cu inteligența și loialitatea câinilor versus oameni.

    Câinii nu musca mâna celor care îi hrănesc…
    Spre deosebire de oameni.
    Câinii nu știu să mintă…
    Spre deosebire de oameni.
    Câinii știu să te aline când ești supărat…
    Spre deosebire de oameni.
    Câinii te apără…
    Spre deosebire de oameni.

    Vom găsi întotdeauna speranța în ochii unui cățel! Mai bine s-auzi un ham!-ham! de la un câine, decât,, lătratul” fara noimă al unui om!

  • Sat de betivi

    Mie mi-a placut povestea cu Strumpf , mai aveti de astea ? dar betivanii de ce nu au salvat cainele si sau uschit ca pisdele afara ?

  • Câinele trebuie tratat. V -a salvat viata, faceți un efort sa-i asigurați confortul necesar. Nu eutanasierea. Asta-i pentru prosti. Săracul de el. Nu înțeleg de ce nu-l luați în brate și de ce-l țineți în cutie cu carpele alea pe el. Parafrazandu-l pe De Gaulle, eu as spune, cu cât cunosc mai mult câinii, cu atât ii detest mai mult pe romani. Ati ajuns niște lepre pentru europeni care va etichetează ca fiind țiganii Europei, și nu vreți deloc sa va deziceti de asta. Urat neam ați mai ajuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024