Prima pagină » National » Un angajat al MApN a murit în Kosovo. Ce s-a întâmplat cu plutonierul adjutant Gabi Victor Roman

Un angajat al MApN a murit în Kosovo. Ce s-a întâmplat cu plutonierul adjutant Gabi Victor Roman

15 mart. 2022, 09:34,
în National

Ministerul Apărării Naționale a transmis o veste tristă astăzi, 15 martie 2022. Un angajat al MApN a murit în Kosovo, în timp ce se afla într-o misiune. Plutonierul-adjutant Gabi-Victor Roman, în vârstă de doar 43 de ani, a decedat luni, 14 martie 2022.

Reprezentanții Armatei Române au menționat că decesul a survenit în urma unor afecţiuni medicale. Militarul român era căsătorit și avea un copil.

De-a lungul timpului, soldaţii români care au luat parte la misiuni militare au dezvăluit povești incredibile şi emoţionante.

Un angajat al MApN a murit în Kosovo. Militarul român a suferit de emobilie pulmonară

Ieri dimineaţa, subofiţerul român Gabi Victor Roman, aflat într-o misiune în Kosovo, a acuzat o stare generală de rău. Plutonierul a menționat că îi este rău și că amețește. A fost internat de urgenţă într-o unitate medicală din Pristina. Echipa medicală i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate, însă în ciuda eforturilor românul a decedat. Conform MApN, cauza decesului a fost o embolie pulmonară acută.

Precizăm faptul că plutonierul adjutant Gabi-Victor Roman se afla în teatrul de operaţii Kosovo, din luna iulie a anului 2021, într-o misiune în cadrul KFOR, pe care urma să o finalizeze în luna aprilie, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de MApN.

Militarul român era angajat în MApN din anul 2000, fiind veteran al teatrelor de operaţii din Irak şi Afganistan. Acesta era căsătorit şi era tatăl unui copil. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a transmis un mesaj de condoleanţe familiei.

„O veste tristă pentru Armata României
Plutonierul-adjutant Gabi-Victor Roman, aflat în misiune în Kosovo, a decedat, luni, 14 martie, din cauza unor afecțiuni medicale.
În dimineața de 14 martie, subofițerul a acuzat stări de rău, însoțite de amețeli, fiind internat de urgență într-un spital din Priștina. Cu toate eforturile echipei de medici, subofițerul a decedat în seara aceleiași zile, cauza decesului fiind o embolie pulmonară acută.
Plutonierul adjutant Gabi-Victor Roman se afla în teatrul de operații Kosovo, din luna iulie 2021, într-o misiune în cadrul KFOR, pe care urma să o finalizeze în luna aprilie a acestui an.
Militarul, în vârstă de 43 de ani, era angajat în M.Ap.N. din anul 2000, fiind veteran al teatrelor de operații din Irak și Afganistan. Era căsătorit și avea un copil.
Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă profundul regret pentru această pierdere și transmite condoleanțe familiei îndoliate”, se arată în postarea MApN.

În ediţiile anterioare ale Cotidianului BZI a fost ilustrată povestea soldatului Lucian Irimia, care a trecut prin momente limită pe câmpul de luptă.

40 de militari selectaţi pentru o misiune în Kosovo

Reamintim faptul că în urmă cu doar câteva luni, nu mai puţin de 40 de militari ai Armatei Naţionale Romane au fost selectaţi pentru o nouă misiune în Kosovo. Contingentul moldovenesc KFOR este cel de-al 16 lea la care participa doar militari pregătiţi.

„Pe umerii noștri, cei 40 de militari selectați să participe la operațiunea KFOR, îi revine responsabilitatea, astfel încât cei mai buni militari profesioniști să îndeplinim serviciile specifice acestor misiuni și să demonstrăm că avem pregătirea necesară. Servim Republica Moldova!”, a transmis comandantul contingentului.

Contingentul Armatei Naționale va pleca astăzi și va fi dislocat în bază militară italiană Câmp Vilaggio din localitatea Pech, Kosovo. Primul contingent moldovenesc a plecat la Kosovo în martie, 2014.

După ce un angajat al MApN a murit în Kosovo, conducerea Armatei Române a transmis un mesaj familiei îndoliate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`