Un actor din Constanța a fost diagnosticat cu Covid-19. Din ce în ce mai multe cazuri în judeţ
Un actor din Constanța a fost diagnosticat cu Covid-19. Astfel, Teatrul de Stat din Constanța nu va programa niciun spectacol în weekend, pentru a evita orice pericol de contaminare. Din păcate, în ultimele zile, în judeţul Constanța, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut semnificativ.
După ce săptămână trecută, unul dintre angajaţii Teatrului de Stat Constanța, din atelierele de producţie, a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-Cov-2, acum şi un actor s-a îmbolnăvit.
Un actor din Constanța a fost diagnosticat cu Covid-19. Din ce în ce mai multe cazuri în judeţ
După ce actorul Teatrul de Stat a fost depistat pozitiv cu COVID, instituţia nu va programa niciun spectacol în weekend, pentru a evita orice pericol de contaminare, scrie Cuget Liber.
Până acum, 1.954 de constănţeni au contractat coronavirus, dintre care 53 reprezintă cazuri confirmate în ultimele 24 de ore.
Numărul celor infectaţi a crescut după ce staţiunile au fost pline de turişti la finalul lunii august şi nu numai.
Patru angajate de la DSP, bolnave de Covid-19
De asemenea, patru angajate ale Direcţiei de Sănătate Publică din Constanța au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2 şi sunt în prezent internate la Spitalul de Boli Infecţioase Constanța. Starea lor de sănătate este una bună, iar toate cele patru cazuri sunt asimptomatice. Angajatele lucrau în laborator, scrie Replică.
„Activitatea instituţiei nu este afectată. S-a luat măsura carantinarii rudelor angajatelor depistate pozitiv. Ele sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase Constantă. Cazurile sunt asimptomatice.”, a declarat Cristina Schipor, directorul DSP Constantă.
În acest caz a fost demarata o anchetă epidemiologica pentru a se afla cum s-au infectat angajatele depistate pozitiv.
Decizie de ultimă oră! Pacienţii asimptomatici cu Covid-19 pot fi declaraţi vindecaţi de medicul de familie
Noi reguli intra în vigoare în România privind persoanele infectate cu noul coronavirus, însă fără a prezenta simptome specifice acestei boli. Conform unui document publicat în Monitorul Oficial, medicii de familie pot declara vindecaţi pacienţii care stau acasă timp de 14 zile, iar retestarea după aceste două săptămâni nu va mai fi necesară.
„Un nou Ordin al ministrului Sănătăţii, privind modalitatea de aplicare, de către DSP, INSP, spitale, servicii de ambulanţa şi medici de familie aduce reguli mai clare pentru cei de la DSP, informează sursa citată anterior. Mai mult decât atât, acestora li se menţionează ce trbeuie să facă atunci când nu au personal suficient, dar este schiţat şi traseul unui pacient testat pozitiv pentru noul coronavirus.”, conform sursei citate.
Ce trebuie să facă pacienţii care au simptome de COVID-19
În cazul în care un pacient are simptomele unei infecţii respiratorii acute, el ar trebui să rămână în casă şi să îşi anunţe medicul de familie şi să sune la 112.
Ulterior, acesta va aştepta o ambulanţă, care îl va transporta la o unitate medicală, în vederea examinării simptomelor. În cazul în care simptomele sunt deja grave, el va fi internat în spital, unde va fi îngrijit şi i se vor recolta probe pentru testul de COVID-19.
În cazul în care simptomele sunt uzuale, i se vor recolta probe, iar apoi rezultatul va fi transmis către DSP, iar cei de la Direcţia de Sănătate Publică îl vor comunica pacientului.
Mai mult decât atât, în cazul pacienţilor care au simtomatologie de COVID-19, pe care medicii o pot vedea în timpul unui CT, chiar dacă un test negativ pentru SARS-CoV-2, vor fi trataţi ca şi pacienţi pozitiv, iar testul le va fi repetat la 48 de ore.