UMF a amânat simularea Examenului de Admitere la facultate! Rectorului Viorel Scripcariu nu-i pasă de viitorii studenți! Doar taxele pe care le vor plăti ei contează

de: Valentin Hutanu
04:00, 24 apr. 2020

Chiar dacă se laudă că este o instituție mega-digitalizată, Universitatea de Medicină și Farmacie – UMF „Grigore T. Popa” din Iași a amânat Simularea Examenului Admiterii la facultate! Aceasta era programată pe 10 mai, 2020. Cu toate acestea, simularea la Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” din București va avea loc pe 15 mai. Aici sunt înscriși peste 2.800 de liceeni.

Proclamată ca „instituție sută la sută digitală” de către rectorul – prof. univ. dr. Viorel Scripcariu de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, se dovedește a fi doar o glumă proastă. Totul e legat de faptul că Simularea Examenului de Admitere la facultate a fost amânată! Aceasta era programată pe 10 mai, 2020.

„După cum știți, combaterea pandemiei cu noul Coronavirus este principalul obiectiv pe plan mondial. Din păcate, acest context generează o incertitudine cu privire la examenele de bacalaureat și admitere, implicit și asupra desfășurării Simulării Concursului de Admitere. Am amânat această ediție a Simulării, ce urma să aibă loc în data de 10 mai 2020. Deși suntem martorii unei situații fără precedent, nu trebuie să lăsăm acest lucru să ne împiedice din a ne atinge obiectivele, tocmai de aceea vă încurajăm să continuați studiul intens și să rămâneți motivați!”, este anunțul instituției.

Ori, tocmai acum rectorul Scripcariu ar fi putut să se implice și să le dea o mână de ajutor tinerilor care-și doresc să studieze la Medicină, pe taxe grele, și să le faciliteze o mai bună pregătire pe acest plan.

La București va fi folosită o Platformă on-line specială

Cu toate acestea, simularea la Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” din București va avea loc pe 16 mai. Aici sunt înscriși peste 2.800 de liceeni. Totul va derula, în premieră, pe o platformă on-line special construită pentru acest concurs. Devenită o tradiție, aceasta este organizată de către Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) în strânsă colaborare cu Universitatea „Carol Davila”. Decizia a fost luată, așa cum anunță conducerea instituției, tocmai pentru a le oferi un suport, material și moral, tuturor liceenilor care trec acum printr-o situație grea. Aici se pune o întrebare de bun simț: Oare o instituție de învățământ superior, pe care rectorul – prof. univ. dr. Viorel Scripcariu o proclamă „sută la sută digitală”, nu putea găsi o soluție similară? Nu mai vorbim de milioanele de lei investite în aparatură IT care acum, pentru a veni în sprijinul elevilor, putea fi folosită cu cap.