Ulei de ricin pentru puncte de grăsime. Cum se folosește

de: BZI.ro
12:25, 22 mart. 2021

Persoanele care au probleme dermatologice, folosesc ulei de ricin pentru puncte de grăsime. Acestea pot să apară pe tot nivelul corpului și uneori sunt un adevărat chin. Forma lor este una de acnee și se formează din cauza acumulării de sebum. Punctele de grăsime apar cel mai des pe nas, frunte și bărbie.

Nu de puține ori sunt confundate cu coșurile, iar stoarcerea lor poate duce la infecții sau formarea de cicatrici.

Cum poți folosi ulei de ricin pentru puncte de grăsime

Punctele de grăsime se formează atunci când anumite celule moarte rămân sun piele. O primă cauză a apariției acestora este schimbarea hormonală. Alte lucruri care pot duce la apariția punctelor albese ar fi stresul sau folosirea de contraceptive.

O altă cauză a apariției acestora ar fi folosirea cremelor pe baza de steroizi sau expunerea prelungită la soare. În cazul noilor-născuți, aceștia se nasc de obicei cu puncte de grăsime, iar acneea inflantila apare abia după primele 2-4 săptămâni de la naștere.

Punctele de grăsime se pot trata astfel:

Cu ulei de ricin – Acesta se aplică direct pe piele sau poate fi combinat cu bicarbonatul de sodiu. Aplicarea uleiului are efecte extrem de benefice în îndepărtarea punctelor albe.

Cu ajutorul oțetului de mere – Oțetul ajuta la uscarea punctelor de grăsime și duce la eliminarea acestora în timp. Pentru aplicarea oțetului poți folosi o bucată de vată sau un bețișor de ureche. Repetă acest proces până când punctele se vor usca și vor cădea.

Cu ajutorul băilor de aburi – fă o infuzie de plante și stai cu făța deasupra vasului în care le-ai pus timp de 10 secunde. Imediat după asta tamponează-ți făța cu un prosop moale.

Ce este uleiul de ricin

Uleiul de ricin este un ulei vegetal care se obține prin presarea semințelor plantei de ricin. Acesta este incolor sau galben pal cu un miros distinct. Are punctul de fierbere la 313 grade Celsius și o densitate de 961 kg/m3. Proprietățile acestuia sunt antibacteriene, antioxidante și antiinflamatoare, dar și germicide, insecticide și fungicide.

Uleiul poate fi utilizat împotrivă infecțiilor microbiene. Poate fi administrat pe cale orală sau direct pe suprafață cu probleme a corpului. Uleiul de ricin este bogat în acizi grași nesaturați (o-mega 3-6-9), proteine și vitamina E, motiv pentru care este folosit pentru frumusețe și în compozita produselor cosmetice, a săpunurilor, medicamentelor, uleiurilor de masaj și a altor produse de uz frecvent.

Uleiul este folosit și pentru tratamentul unghiilor și a pielii. Acesta ajuta la atenuarea ridurilor și previne semnele de îmbătrânire. În cazul cearcănelor sau a ochilor umflați, jumătate de linguriță de ulei de orez, jumătate de linguriță de ulei de ricin și două picături de ulei esențial de mușețel vor face minuni.

Atenție mare în cazul în care doriți să administrați uleiul pe cale orală! Uleiul de ricin este recomandat pentru puncte de gasime, acnee sau alte probleme ale tenului.

Folostiti acest medicament doar sub stricta îndrumare a medicilor.