Ulei de cocos nerafinat. Beneficiile neștiute ale acestui produs minune

de: BZI.ro
09:30, 12 apr. 2023

Unii experți venerează uleiul de cocos nerafinat pentru beneficiile pe care le aduce organismului atunci când este folosit ca aliment sau aplicat pe piele. Alții îl văd ca pe o „otravă periculoasă” care crește riscul de boli cardiovasculare, produce „colesterol rău” și declanșează reacții alergice. În cele ce urmează veți afla care sunt beneficiile produsului și cum acesta este obținut.

Uleiul nerafinat este un produs care nu a fost supus unui proces de rafinare. Evident, este cel mai frecvent denumit amestec presat la rece. Acesta își păstrează nu numai gustul dulce și mirosul specific de nucă de cocos, ci și toate proprietățile sale utile. Poate fi folosit și pentru prăjire, dar mirosul estompează aroma cărnii și a legumelor și, prin urmare, cea mai bună utilizare a acestuia ar fi într-un preparat dulce, cum ar fi clătitele sau prăjiturile cu brânză.

Ulei de cocos nerafinat. Pentru ce poate fi folosit acesta?

Acest ulei, de asemenea, potrivit pentru deserturile care nu necesită coacere, deoarece se întărește și se îngroașă bine. Nerafinatul poate fi adăugat în cafea și smoothie-uri de fructe în loc de smântână și lapte sau poate fi folosit pentru a acoperi pâinea prăjită.

Fiind bogat în substanțe utile, uleiul de cocos este recomandat pentru tratarea firelor de păr despicate și fragile, a pielii uscate sau inflamate, în special pe față și gât. De asemenea, ajută la combaterea ridurilor de pe față și are un efect antibacterian. Este folosit pentru îmbunătățirea digestiei și a funcțiilor cerebrale. Este, de asemenea, indispensabilă în lupta împotriva cariilor și a plăcii dentare, precum și pentru a face față excesului de greutate, având un efect pozitiv asupra metabolismului.

Uleiul de nucă de cocos este un bun remediu pentru părul despicat și fragil, dar este mai bine să nu fie aplicat pe firele deteriorate de colorare sau de permanent. În acest caz, părul uscat chimic este învăluit într-o peliculă de ulei care interferează cu hidratarea.

Cum să crești efectul produsului. Cum contribuie uleiul la hidratarea pielii?

Pentru a crește efectul produsului aplicat pe păr, lasă-l pe câteva ore sau chiar peste noapte. Masca se masează și pe scalp, dar se recomandă să nu faceți acest lucru mai mult de patru ori pe lună. Pentru a reduce căderea părului, faceți un scrub din ulei și sare, care trebuie frecat în scalp timp de 2-5 minute înainte de spălare.

Uleiul de cocos tonifică și înmoaie pielea. Pelicula care se formează pe piele o protejează de soare, așa că uleiul poate fi folosit ca protecție solară, ajută la obținerea unui bronz uniform și frumos. De asemenea, este folosit pentru pielea inflamată, chiar și după epilare, deoarece are proprietăți antibacteriene și calmante.

Pentru a hidrata pielea uscată, se aplică cel mai bine după baie sau duș. O lingură de ulei nerafinat trebuie aplicat pe pielea umedă, prin masaj. De asemenea, uleiul poate fi adăugat direct în apa de baie. Uleiul presat la rece ajută la combaterea ridurilor și conferă elasticitate pielii.

Un ulei de cocos nerafinat ajută în cazul diferitelor afecțiuni. Acesta normalizează digestia, îmbunătățește performanțele mentale, reduce riscul de ateroscleroză și cancer. În plus, acesta întărește sistemul imunitar și face organismul mai rezistent la bolile virale și infecțioase. În special, împiedică virusurile să se adapteze la antibiotice.