UE se va implica în politica internă din Ungaria. Parlamentarii consideră că nu mai există democrație în stat

de: BZI.ro
15:02, 15 sept. 2022

Decizie de noaptea minții luată de parlamentarii din UE care au ales să se implice în politica internă din Ungaria. Oficialii de la Bruxelles sunt de părere că în statul maghiar nu mai există democrație.

Ungaria s-a opus mai multor măsuri pe care UE le dorea a fi luate în contextul războiului din Ungaria. Semnalul pare să fie clar, dacă nu eşti cu noi, ești împotriva noastră.

UE se va implica în politica internă din Ungaria

Parlamentul european a decis, printr-o majoritate covârșitoare, că UE trebuie să se implice în politica internă din Ungaria pentru că în statul amintit nu mai există democrație. Rezoluția arată faptul că ”UE trebuie să facă totul pentru a o aduce înapoi la valorile europene.” Pentru acest lucru au votat un număr de 433 de parlamentari europeni, în timp ce 123 au votat ”împotriva” şi au existat şi 28 de abțineri.

În rezoluția cu pricina se arată faptul că lipsa de acțiune a Uniunii Europene a dus la apariția unui regim care se vrea a fi autocrat. Aceeași rezoluție condamnă eforturile maghiare de a sumina valorile Uniunii.

”Ungaria nu mai este o democrație deplină. Lipsa de acțiune a UE a dus la apariția unui regim hibrid de autocrație electorală. Sunt eforturi deliberate și sistematice ale guvernului ungar de a submina valorile UE.” arată rezoluția care a fost votată în Parlament.

Faptul că UE s-ar putea implica, în mod oficial, în politicile Guvernului de la Budapesta reprezintă un precedent periculos pentru valorile democratice europene.

Ungaria, luări de cuvânt împotriva Uniunii Europene

Ungaria pare a fi ”copilul rebel” al Uniunii Europene prin numeroase luări de cuvânt împotriva blocului comunitar. Cea mai recentă luare de poziţie în acest sens a avut loc în momentul în care UE a decis să aplice Rusiei un embargo pe petrol. La acea dată, Viktor Orban a declarat că nu are o problemă pentru a pune un embargo, dar că țara să ar intra în colaps dacă acest lucru s-ar întâmpla. Premierul a menţionat faptul că trebuie ca UE să vină cu soluții alternative la importurile dinspre Rusia, iar mai apoi să impună măsuri:

” 85% din aprovizionarea noastră cu gaze provine din Rusia, iar 65% din aprovizionarea noastră cu petrol provine din Rusia. De ce? Pentru că acest lucru este determinat de infrastructură. Acest lucru nu este pentru distracție, nu am ales noi situația. declarase ministrul de Externe de la Budapesta.

O altă poziţionare contrară cu politicile UE a fost refuzul de a respinge educația sexuală din școli. Viktor Orban s-a arătat revoltat de o asemenea măsură spunând că părinții trebuie să fie responsabili cu acest lucru. Partidul ungar de guvernământ Fidesz a propus un proiect de lege care interzice diseminarea a ceea ce a numit conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli, stârnind revolta UE.

Revenind la subiectul principal, este un semnal alarmant faptul că UE a decis să se implice în politica internă a Ungariei. Acest lucru va duce la o slăbire a democrației și a valorilor europene. Nu este normal ca un stat independent să răspundă, la Bruxelles, pentru politicile pe care are, dacă acestea sunt democratice.