UE propune un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei, „pentru a face Kremlinul să plătească”
UE propune un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei. Anunțul a fost făcut de Ursula von der Leyen și este menit să oblige „Kremlinul să plătească” pentru războiul din Ucraina și pentru modul în care a escaladat situația.
Noul pachet de sancțiuni erte propus pentru a face „Kremlinul să plătească” pentru escaladarea războiului din Ucraina prin decretarea unei mobilizări și „simulacre de referendumuri, ce sunt o încercare ilegală de a confisca teritoriu și de a schimba granițele internaționale prin forță”, a spus Ursula von der Leyen.
Pachetul de sancțiuni cu numărul opt împotriva Rusiei propus de Uniunea Europeană
Acesta ar fi pachetul de sancțiuni cu numărul opt împotriva Rusiei propus de Uniunea Europeană și include noi interdicții asupra importurilor de produse rusești, care ar urma să „scape” Moscova de venituri de circa 7 miliarde de euro.
Prin intermediul noilor sancțiuni, UE va extinde interdicțiile de export pentru tehnologiile cheie folosite de armată, precum articole de aviaţie, componente electronice și anumite substanțe chimice.
Asta va „slăbi capacitatea Rusiei de a se moderniza militar”, a arătat șefa executivului UE.
Ursula von der Leyen spune că pachetul de sancțiuni va stabili baza legală pentru o plafonare a prețului petrolului și, de asemenea, va interzice prezenţa cetăţenilor UE în conducerea companiilor de stat ruse.
Ursula von der Leyen: „Nu acceptăm referendumurile false și orice fel de anexare a teritoriilor”
În ceea ce prinește referendumurile care au loc în Ucraina, Ursula von der Leyen a transmis că UE nu acceptă referendumurile „false și orice fel de anexare a teritoriilor din Ucraina”.
„Nu acceptăm referendumurile false și orice fel de anexare a teritoriilor din Ucraina și suntem hotărâți să facem Kremlinul să plătească pentru această nouă escaladare”, a transmis Ursula von der Leyen.
De asemenea, astăzi, președintele Serbiei a anunțat faptul că nu va recunoaște rezultatele referendumurilor organizate de Rusia în Ucraina. Aleksandar Vucic a menționat acest aspect în ciuda legăturilor strânse dintre Belgrad și Moscova.
Serbia nu va recunoaşte referendumurile, „întrucât aderă la dreptul internaţional, Carta Naţiunilor Unite şi rezoluţiile ONU”, a declarat Vucic presei.