Turmeric latte: Cum se prepară și ce beneficii aduce organismului

de: BZI.ro
15:29, 08 nov. 2021

Turmeric latte este cunoscut și sub numele de laptele de aur. Acesta reprezintă o băutură foarte sănătoasă, cu rol antiinflamator. Iată cum se prepară.

Turmericul este unul dintre cele mai importante condimente folosite în bucătăria asiatică, dar și în cea orientală. Utilizat încă de acum 4000 de ani, în India, acesta are numeroase beneficii pentru sănătate. Nu doar că are o aromă extraordinară, dar turmericul conține compuși bioactivi cu proprietăți protectoare, poate ajuta la ameliorarea artritei, reduce riscul de boli cardiovasculare și susține sistemul imunitar. Acum că ați aflat cât de mult bine face organismului acest condiment, vă vom explica, pas cu pas, cum să preparați un turmeric latte, ca la carte.

Turmeric latte: Rețetă simplă, cu un gust desăvârșit

Pentru prepararea acestei băuturi, vă recomandăm să utilizați lapte vegetal. Totodată, este important ca de fiecare dată când pregătiți turmeric latte, să adăugați puțin piper negru măcinat. Acesta, împreună cu grăsmilile din lapte, intensifică beneficiile curcuminei, componentul activ al turmericului.

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de: o cană cu lapte de cocos sau migdale ( neîndulcit), o linguriță cu pulbere de turmeric, puțin piper negru măcinat, o jumătate de linguriță de ulei de cocos presat la rece, un sfert de linguriță de scorțișoară și un sfert de linguriță de nucșoară.

Puneți ingredinetele într-un blender și mixați-le, dacă vă doriți o băutură rece. În care în care vreți o băutură caldă, puneți toate ingredinetele într-un ibric și amestecați, până când se ajung la temperatura de fierbere.
Apoi se adaugă piperul negru măcinat și uleiul de cocos presat la rece. În momentul în care s-a răcit puțin, puteți adăuga extract de stevia sau miere, dacă preferați ca băutura să fie una dulce.

Turmeric latte este băutura perfectă pentru sezonul rece!

Turmeric latte poate fi consumat zilnic?

Da! Această băutură poate fi consumată zilnic. Efectele ei vor fi resimțite după patru până la opt săptămâni. În schimb, dacă după o perioadă mai lungă de timp, observați efecte secundare, cum sunt durerile de cap, greața, tulburările digestive sau diareea, faceți o pauză.

De asemenea, aveți mare grijă de unde vă procurați pulberea de turmeric. Unii producători pot introduce în turmeric substanțe de umplutură, cum ar fi amidonul de grâu. Acesta nu vă poate face rău, dar dacă aveți alergie la gluten, s-ar putea să vă creeze probleme.

În cazul în care vă confruntați cu boli ale vezicii biliare sau cu calculi biliari, evitați turmericul. De aceea, înainte de a începe să îl consumați, discutați cu un medic.

Proprietățile turmericului

Turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare, însă puțină lume știe că acesta este și analgezic, îmbunătățește funcția hepatică și chiar reduce riscul de cancer.

Acest condiment portocaliu-auriu este considerat un calmant al durerii, înlăturând chiar și disconfortul provocat de artrită. În plus, datorită proprietăților antioxidante ale turmericului, ficatul creează un scut de protecție împotriva toxinelor.

Curcumina, substanța activă din acest condiment, este promițătoare ca tratament pentru cancer. Studiile au arătat că are efecte protectoare împotriva cancerului pancreatic și a cancerului de prostată.

Așadar, dacă nu aveți contraindicații, consumați turmeric cu încredere.