Tupeu de borfaș! Consilierul județean AUR, Mihaela Mitrea, îi șantajează pe profesorii fiului său. Beizadeaua lipsește cu lunile de la școală și este suspectat că se droghează

de: Redacția BZI
13:02, 23 oct. 2024

Tupeu fantastic al consilierului județean AUR, Mihaela Mitrea, aceasta îi șantajează pe profesorii fiului. Beizadeaua din clasa a X-a lipsește cu lunile de la școală, consumă și introduce droguri în unitatea de învățământ

Un adevărat scandal s-a iscat în jurul consilierului județean AUR, Mihaela Mitrea. Fiind medic stomatolog aceasta îi permite fiului său, Darius Ciobănică să lipsească cu lunile de la ore ajutându-l cu scutiri false pentru motivarea absențelor. Situație pentru care ar trebui să se autosesizeze Colegiul Medicilor Dentiști.

Consilierul județean AUR, Mihaela Mitrea, îi șantajează pe profesorii fiului, Darius Ciobănică

Beizadeaua Mihaelei Mitrea (consilier județean AUR) Darius Ciobănică din clasa a X-a a Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” din Iași a ajuns să terorizeze personalul didactic din unitatea de învățământ dar și pe părinții elevilor din clasă. Aceștia reclamă că Darius Ciobănică ar consuma și ar oferi colegilor substanțe interzise. Recent, într-o excursie acesta ar fi oferit colegilor și ar fi consumat droguri. Mai mult, se pare că mama sa, Mihaela Mitrea care este medic stomatolog și consilier județean AUR l-ar ajuta cu scutiri medicale pentru motivarea absențelor în lunile în care beizadeaua nu se prezintă la cursuri. Contactată de reporterii BZI pentru un punct de vedere cu privire la acuzațiile aduse, Mihaela Mitrea a negat orice implicare a fiului ei cu privire la consumul și oferirea de droguri colegilor. Mai mult aceasta a transmis că Darius Ciobănică nu are absențe iar toate acuzațiile sunt minciuni.

”Nu, nu, nu băiatul meu a adus droguri în excursie. Nu am adus adeverințe false, nu are copilul meu nici o problemă. Sunt alți copii care au adus droguri, băiatul meu a reclamat și din cauză că a reclamat s-au luat măsuri împotriva lui. Deci, asta este realitatea dumneavoastră puteți să scrieți și să bârfiți cât vreți. Băiatul meu a fost sancționat și presat de doamna dirigintă și de familia băiatului care a agresat fete și s-a comportat foarte urât cu el. L-a amenințat cu țiganii, au fost niște comportamente prin care au exagerat. A fost un bulling. Nu are copilul meu nici absențe. Vă rog frumos, am treabă, la revedere!”, a declarat Mihaela Mitrea, consilierul județean AUR.

Însă, declarațiile părinților o contrazic pe aceasta. Părinții susțin că inclusiv profesorii din cadrul unității de învățământ sunt terorizați de comportamentul său. Mihaela Mitrea a ajuns să șantajeze și să amenințe cadrele didactice când îi este sesizat comportamentul problematic fiului său. În trecut s-a încercat transferul lui Darius Ciobănică la un alt liceu din Iași însă acesta nu a fost acceptat.

În cadrul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” din Iași au fost sesizate printr-o notă de informare abaterile disciplinare ale fiului Mihaelei Mitrea. Printr-o decizie a consiliului clasei, Darius Ciobănică a fost sancționat cu scăderea notei la purtare cu două puncte și i-au fost anulate toate adeverințele medicale (scutiri medicale).

„În data de 23.04.2024 a fost convocat consiliul clasei a X-a G cu scopul discutării abaterii disciplinare a elevului Ciobănică Darius, privind neregulile constatate în urma verificării documentelor justificative necesare motivării absențelor pentru perioada martie-aprilie 2024. Decizia consiliului clasei consemnată în PV NR. 397/23.04.2024 a fost următoarea: Anularea tuturor adeverințelor medicale neconforme și scăderea notei la purtare cu două puncte, cu posibilitatea rediscutării sancțiunii, conform art. 26 alin. (1) din Statutul elevilor (după 8 săptămâni sau la încheierea semestrului sau a anului școlar, consiliul de reîntrunește. Dacă elevul căruia i s-a aplicat o sancțiune menționată la art. 16 dă dovadă de un comportament fără abateri pe o perioadă de cel puțin 8 săptămâni de școală, până la încheierea anului școlar, prevederea privind scăderea notei la purtare, asociată sancțiunii, poate fi anulată).

Astfel, în data de 25.06.2024 s-a întrunit consiliul clasei a X-a G pentru a rediscuta sancțiunea consemnată în PV NR. 397/23.04.2024 și a stabili în ce măsură comportamentul ulterior al elevului Ciobănică Darius face posibilă anularea acesteia.

Consiliul clasei a X-a G a decis menținerea sancțiunii de scădere a notei la purtare cu două puncte, hotărârii consemnate în PV NR. 670/25.06.2024. De asemenea, decizia consiliului clasei a fost prezentată și aprobată în cadrul Consiliului Profesoral din data de 27.06.2024”, se arată în nota de informare.

În acest caz, este imperativ ca elevul Darius Ciobănică să fie exmatriculat din școală ținând cont de abaterile grave de comportament privind consumul de droguri, furnizarea substanțelor interzise în unitatea de învățământ și încercarea motivării absențelor cu adeverințe false.

Unitatea de învățământ este dispusă să rezolve problema însă pe fir ar trebui să intre instituțiile competente

Contactată de reporterii BZI, directorul școlii, prof. Dr. Maria Laura Cârstea a transmis faptul că unitatea de învățământ este dispusă să rezolve problemele însă din punct de vedere legal este limitată. Conducerea instituției are toata deschiderea să soluționeze situația iar în acest sens toate persoanele implicate pot depune sesizări pentru ca personalul instituției să poată trimite către organele competente aceste reclamații.

”Noi ca unitate de învățământ am făcut toate demersurile pentru a rezolva această situație în interesul educațional. Cât despre consumul de droguri, noi nu am auzit și nu știm de așa ceva”, a declarat Maria Laura Cârstea, directorul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”.

Este important de știut că din punct de vedere legal, juridic o unitate de învățământ nu poate contesta veridicitatea unei adeverințe/scutiri medicale însă este imoral ca un părinte care este și medic să se folosească de profesia pe care o deține pentru a acoperi și motiva absențele copilului. Mai mult, poliția ar trebui să frecventeze mai des școlile și liceele din Iași, aceștia ar trebui să facă mai multe verificări cu privire la consumul și distribuirea de droguri, problemă din ce în ce mai des întâlnită printre adolescenți în ultimii ani.

În acest sens este esențial să se sesizeze DIICOT și să facă o anchetă serioasă în acest caz. Nu este normal ca o clasă de elevi să consume droguri iar deși aceste lucruri se cunosc nici o instituție competentă nu face nimic. Tupeul fantastic al consilierului județean AUR, Mihaela Mitrea, aceasta îi șantajează pe profesorii fiului. Beizadeaua din clasa a XI-a lipsește cu lunile de la școală.