Tudor Ciuhodaru, unul dintre cei mai cunoscuți medici din țară: „S-a pierdut foarte mult partea de umanitate” – FOTO/VIDEO

de: Raluca COSTIN
02:00, 06 iun. 2024

Tudor Ciuhodaru, unul dintre cei mai cunoscuți medici din țară, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre familie, viața personală și profesională. Bunicul său a fost preot și, deși și-ar fi dorit să îi calce pe urme, Tudor a devenit medic, o persoană care să ducă mai departe menirea bunicului, adică să facă bine. Despre pasiunile, copilăria și viața de familie discută Tudor Ciuhodaru într-un nou episod de #PodcastBZI. Interviul poate fi urmărit AICI:

Medicul a avut o copilărie frumoasă și spune că s-a gândit să-i calce pe urme bunicului său, care a fost preot, însă a ales o meserie în care face bine, așa cum i-a spus acesta. Mai mult, ori de câte ori poate, merge la teatru.

„Bunicul meu mi-a spus să fac bine, iar prin meseria mea, asta încerc să fac. Îmi place să merg la teatru ori de câte ori pot. Iașul e fantastic! Întotdeauna, noaptea, când merg spre casă, trec pe la universitate. Pentru mine, clădirea universității noaptea nu are egal. Este frumoasă, este un simbol, e și știință, și conștiință, și dezvoltare. Din punctul meu de vedere, inima unui oraș ar trebui să plece de aici”, spune medicul din Iași.

Tudor Ciuhodaru, unul dintre cei mai cunoscuți medici din țară: „Ești tratat ca o mașină”

Tudor Ciuhodaru susține că medicilor le lipsește empatia.

„Istoria se repetă! Eu spun de foarte multe ori că lumea este aceeași, doar tehnologia a evoluat. Tocmai de asta vorbesc despre partea aceasta, medicală, unde s-a pierdut foarte mult partea de umanitate. De multe ori, mă uitam la diverse tipuri de abordare medicală din toată lumea. Am văzut servicii de urgență din toată lumea. Partea de umanitate începe să dispară, ești tratat ca o mașină. La începuturile mele în urgențe, puneai mâna pe pacient și știai că e apendicită, se intra direct în sala de operație, te rugai de asistentă să îți facă analizele. Adică era mai mult povestea, anamneză, inspecție, palpare, percuție, ascultare, văz, miros”, mai spune medicul.

Și alte cadre medicale vorbesc despre lipsa empatiei din sistemul medical.

Sute de interviuri cu specialiști din diverse domenii, postate pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI”

Un alt episod de #PodcastBZI este cu Ana-Maria Coca, antreprenoare din Iași, care se ocupă de piercinguri și împletirea părului. Aceasta vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre antreprenoriat, viața de familie și calitatea serviciilor. Spune că îi scriu clienți din toată țara, chiar și la două noaptea, pentru a-i cere sfaturi în privința piercingurilor. Cea mai tânără clientă, care și-a pus piercing în buric, are 12 ani, iar cea mai în vârstă, care și-a făcut codițe afro, are 65 de ani. Interviul poate fi urmărit AICI:

Pe YouTube, sunt postate sute de interviuri cu specialiști din diverse domenii, inclusiv din cel medical, cum este și cel cu medicul Tudor Ciuhodaru, dar și cu producători, oameni de afaceri.