Prima pagină » Razboi în Ucraina » Trupele Rusiei au fost încercuite în zona Bucha, Irpin și Hostomel de lângă Kiev, potrivit unor rapoarte neconfirmate, dar care par realiste
Trupele Rusiei au fost încercuite în zona Bucha, Irpin și Hostomel de lângă Kiev, potrivit unor rapoarte neconfirmate, dar care par realiste

Trupele Rusiei au fost încercuite în zona Bucha, Irpin și Hostomel de lângă Kiev, potrivit unor rapoarte neconfirmate, dar care par realiste

23 mart. 2022, 02:47,
în Razboi în Ucraina

Sergej Sumlenny, expert al Heinrich Boll Stiftung, care a lucrat 15 ani la Kiev în calitate de director al acestei fundații, anunță că exista informații „neconfirmate, dar care par realiste” privind o victorie de proporții a forțelor ucrainene.

„Potrivit unor rapoarte neconfirmate, dar care par realiste, trupele rusești au fost încercuite în zona Bucha, Irpin și Hostomel de lângă Kiev, fiind lipsite de aprovizionare. Dacă este adevărat – cea mai mare înfrângere a unei armate rusești de până acum, iar Ucraina trebuie să înceapă să se îngrijoreze de prea mulți prizonieri de război”, a transmis Sumlenny pe Twitter.

Forțele armate ale Ucrainei au confirmat că sunt tăiate căile de la aprovizionare pentru trupele ruse din Bucha, Irpin și Hostomel.

„Inundațiile provocate de răul Irpin ar putea crea dificultăți logistice pentru trupele rusești din zonă, la fel ca și distrugerea unui pod de cale ferată la nord de Irpin.

Dacă forțele ucrainene își consolidează teritoriul câștigat, pozițiile cele mai avansate ale rușilor de la Bucha și Hostomel, imediat la nord de Kiev, ar putea deveni vulnerabile la încercuire.

Capturarea de către ruși a bazei aeriene Antonov de la Hostomel imediat după începerea invaziei a fost de scurta durată, impiedicandu-i pe ruși să o folosească ca pod aerian”.

Tot marți, forțele ucrainene au recâștigat controlul asupra orașului Makariv, situat la 60 de kilometri vest de Kiev, au anunțat marți Forțele Armate ale Ucrainei într-o postare pe Facebook.

„Steagul de stat al Ucrainei a fost ridicat deasupra orașului Makariv”, în timp ce rușii se retrăgeau, se arată în postarea citată de CNN.

Makariv suferise pagube semnificative în urma atacurilor aeriene rusești în curs de desfășurare. CNN a verificat autenticitatea fotografiilor postate pe rețelele de socializare la 12 martie, care arătau pagube majore la complexuri de apartamente, școli și o unitate medicală. Ministerul rus al Apărării a susținut în mod repetat că nu vizează civili.

Forțele ruse care au invadat Ucraina mai au rezerve de muniții, combustibil și alimente doar pentru trei zile cel mult, potrivit ultimului raport al Ministerului Apărării ucrainean cu privire la situația de pe front în cea de-a 27-a zi a invaziei ruse în Ucraina, relatează marți EFE.

„Forțele ruse de ocupație care operează în Ucraina dispun de stocuri de muniție și alimente pentru cel mult trei zile. Situația este similară și în privința combustibilului, care se completează cu camioane-cisternă”, se menționează în raport.

Rusia, afirmă Ministerul Apărării ucrainean, „nu a reușit să construiască un oleoduct pentru a satisface necesitățile trupelor sale” în zonele în care acestea operează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`