Trucuri pentru un bronz rapid: Ce trebuie să faci pentru a avea o piele ca de ciocolată

de: Bianca Rebegea
10:10, 23 dec. 2021

Cauți trucuri pentru un bronz rapid? Ai ajuns în locul potrivit! În acest articol vei găsi câteva trucuri pentru un bronz sănătos, rapid și rezistent.

De cele mai multe ori, un bronz rapid nu înseamnă un bronz sănătos. Acest lucru se întâmplă, deoarece multe persoane renunță la loțiunea de protecție solară cu factor mare, crezând că pot grăbi procesul de bronzare. Nimic mai fals! Loțiunea te protecție solară este necesară pentru a te proteja de razele nocive ale soarelui și nu de a te ține la distanță de piela măslinie, pe care ți-o dorești atât de mult. Ea previne îmbătrânirea și scade riscul de cancer de piele. În plus, are rolul de a preveni eventualele pete solare, care cu greu pot fi îndepărtate.

Regulile de bază în alegerea protecției solare sunt următoarele: copiii sub 14 ani şi persoanele cu pielea albă, translucidă, care se înroşesc imediat la contactul cu soarele – obligatoriu factor de protecţie 40 sau SPF 50; copiii de peste 14 ani şi adulţii cu pielea normală, nici prea deschisă, nici prea închisă, care se bronzează, dar se şi înroşesc uşor – factor de protecţie 30; copiii peste 14 ani şi adulţii cu pielea măslinie, puţin mai închisă la culoare, care se bronzează uşor şi se înroşesc rar – factor de protecţie 20.

Loţiunile cu factor de protecţie 10 sau uleiurile de plajă nu te protejează de razele nocive ale soarelui. Ele pot fi, totuși, folosite în cazul în care ai stat deja câteva zile la plajă și pielea s-a bronzat frumos, fără să se înroșească. Totodată, trebuie să ții cont că uleiurile naturale nu te protejează, ci „te prăjesc”. Așa că evită să le folosești.

De cele mai multe ori, un bronz rapid nu înseamnă un bronz sănătos.

Trucuri pentru un bronz rapid

Pentru că de apariția bronzului este responsabilă melanina, îi poți stimula producția prin suplimente alimentare sau prin folosirea de loțiuni speciale, cu substanțe active în acest sens.

Nu sta ore întregi la plajă și evită orele prânzului. Un bronz frumos este unul sănătos, iar o piele maronie, uscată de soare și care prezintă arsuri, nu este agreabilă. Așa că, nu sta la plajă peste limita admisă.

De asemenea, trebuie să știi că există o brățară sau un plasture inteligent, care îți arată, prin schimbarea culorii, cantitatea suficientă de raze ultraviolete înmagazinate la nivel cutanat şi momentul în care trebuie să te retragi la umbră. Poți folosi astfel de dispozitive pentru a ști cât trebuie să stai la soare.

Un bronz rezistent se obține prin bronzarea progresivă. Astfel că, este bine să stai la plajă 2-3 ore în fiecare zi, dimineața sau după-amiaza, iar după duș să aplici loțiuni extrem de hidratante.

Important de precizat este că pielea atinge un punct-limită. Acest lucru înseamnă că ea a atins cantitatea de melanină pe care o poate produce. De aceea, nu are sens să petreci mai mult timp la soare, pentru că pielea ta nu se poate bronza mai mult de atât.

Ține cont de sfaturile dermatologilor și stai și la umbră. Faptul că faci pauze de la expunerea la soare, vei ajuta pielea să se bronzeze mai frumos, iar pigmentul va rezista mai mult timp.

Înainte de expunerea la soare, nu uita să te exfoliezi. În acest fel, vei îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii şi vei permite ca pielea mai nouă, de sub acest strat, să iasă la suprafaţă. Bronzul va fi unul uniform, deoarece ai îndepărtat murdăria și sebumul blocate în pori.

Ține cont de sfaturile dermatologilor și stai și la umbră.