Trucuri pentru coşuri. Cum să scapi de ele mai repede

de: BZI.ro
16:16, 14 sept. 2021

În general, în perioada adolescentei, aproape orice persoană se confruntă cu apariţia coşurilor. Acele pete inestetice, uneori şi dureroase, dau de furcă tinerilor, motiv pentru care sunt acoperite cu mult fard şi pudră de ten. Pe termen lung însă, nu este tocmai o idee bună. Uite câteva trucuri pentru coşuri, ca să scapi de acest inconvenient.

Trebuie menţionat, de asemenea, că vorbim despre o problemă ce poate apărea atât la femei, cât şi la bărbaţi, atât în adolescenţă, cât şi la vârsta matură. Măştile din comerţ sau cele homemade nu sunt eficiente. De ce? Pentru că ele tratează, cel mult, consecința, nu şi cauza apariţiei.

Trucuri pentru coşuri – Cum scapi de ele

Înainte de a apela la tot felul de măşti şi de soluţii, menite să vindece coşurile, ar trebui să te gândeşti la cauza apariţiei lor. De ce se ivesc, cel mai adesea pe faţă şi pe spate? Da, putem vorbi şi despre un dezechilibru hormonal, dar dacă ai trecut deja de adolescentă, e posibil să fie şi alte cauze. Ştiai, spre exemplu, că oboseala, insomnia şi nutriţia precară pot produce coşuri? De asemenea, o infecţie nediagnosticată ori produsele de proastă calitate duc şi ele la apariţia coşurilor.
Iată câteva trucuri pentru coşuri numai bune de aplicat:

1. Schimbă des cearşafurile şi fețele de pernă

Pe parcursul nopţii, bacteriile, salivă şi sebumul de pe corp şi fata se lipesc de lenjerie. Neschimbând-o des, poţi să îţi creezi un adevărat focar de infecţie. Ideal e să schimbi faţa de pernă o dată la 2-3 zile.

2. Foloseşte aşternuturi din materiale naturale

Cele mai bune sunt aşternuturile din fibre naturale. De ce? Pentru că nu favorizează acumularea transpiraţiei şi nici nu afectează textura pielii. În plus, te simţi altfel, mult mai bine. Dacă pentru corp ai nevoie de cearşafuri din bumbac, pentru ten este numai bună o faţă de pernă din mătase.

3. Adoptă un stil de viaţă sănătos

Acest lucru înseamnă să elimini din alimentaţie grăsimile, dulciurile şi prăjeala. În schimb, introdu cel puţin 2 litri de apă pentru consumul zilnic, fructe şi legume proaspete, cafea neagră şi exerciţii fizice.

4. Creează-ţi propriul ritual de îngrijire a pielii

Foloseşte burete pentru curăţarea pielii de celulele marte, apoi un ulei de cocos. Acesta este numai bun inclusiv pentru momentele de după epilare. Cât despre ten, ei bine renunţa la cremele şi produse parfumate, întrucât conţin alcool şi usucă. Ideală este apa de trandafiri, pe care ţi-o poţi face chiar tu, din tufa de trandafiri din curte. Vara nu uita să utilizezi o cremă cu factor de protecţie (razele solare duc la apariţia ridurilor).

5. Curăță mâinile

Ori de câte ori îţi atingi fata, expui tenul la microbii de pe mâini. Aşadar, evita pe cât posibil acest lucru. Iar dacă neapărat trebuie, spală-te bine mai întâi.

6. Nu împrumuta nimănui produsele tale

Aşa cum nu împrumuţi lenjeria intimă, aşa trebuie să procedezi şi când e vorba de obiecte de curăţare sau de obiecte de machiaj. Nu poţi să ştii dacă persoană e sănătoasă sau nu. Mai bine nu risca.

7. Nu stoarce coşurile

Dacă le storci, îţi vor rămâne urme inestetice pe faţă, cicatrizarea va dura mult, iar durerea se va resimţi din plin. Mai bine lasă-le să treacă de la sine şi mergi la un dermatolog, pentru analize de specialitate. Nici leacurile băbeşti, precum acoperirea coşului cu pastă de dinţi, nu sunt eficiente.

8. Ai grijă la produsele estetice

Vorbim inclusiv de spumă şi fixativul de păr. În momentul în care le pulverizezi pe podoabă capilară, mici particule ajung şi pe ten. În timp, ele murdăresc pielea şi favorizează apariţia coşurilor. Nici produsele menite să fie utilizate pentru îngrijrea tenului nu sunt extrem de recomandate, mai ales când deja ai coşuri. Nu e bine să le acoperi sunt tone de pudră şi fard, ci să tratezi cauza apariţiei lor. Un ten perfect nu se obține și nici nu se întreține cu produse de proastă calitate. Reține faptul că pielea are nevoie să respire, iar frumusețea naturală este, de fapt, farmecul fiecăruia dintre noi.