Trucuri inteligente ca sa pastrezi fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp

de: BZI.ro
15:10, 06 oct. 2016
Cu siguranta te-ai confruntat deja cu situatia enervanta in care ai fost nevoita sa arunci mai multe fructe si legume pentru ca s-au alterat prea repede. Descopera cele mai bune trucuri ca sa pastrezi fructele si legumele mai mult timp proaspete:
1. Nu le spala niciodata daca vrei sa le depozitezi
Daca vrei sa pastrezi fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp atunci nu este indicat sa le speli inainte de a le depozita in bucatarie sau in frigider. Acest obicei te va ajuta sa le prelungesti viata.
2. Pastreaza-le intr-un mediu uscat
Cea mai buna solutie este sa folosesti un prosop din hartie pe care sa-l asezi sub fructe. Acesta va absorbi umezeala, impiedicand astfel procesul de putrezire a produselor.
3. Cel mai bun truc ca sa pastrezi un avocado proaspat
Un avocado necopt se pune intotdeauna intr-un ziar sau o punga de hartie la temperatura camerei.
Acest obicei va accelera coacerea lui. Dupa ce fructul s-a inmuiat trebuie sa-l pui intr-o punga de plastic la frigider daca nu vrei sa-l folosesti imediat.
4. Nu pune urmatoarele fructe si legume in frigider!
Ardeii, castravetii si rosiile trebuie tinute la temperatura camerei daca vrei ca ele sa nu-si piarda aroma. Ardeii pastrati in frigider se inmoaie si nu vor mai fi crocanti, iar castravetii si rosiile formeaza deasupra o pojghita lipicioasa. 
5. Bananele nu se tin la frigider
Odata introduse in frigider, bananele se innegresc. Cel mai bun mod de a le pastra este la temperatura camerei si cu coditele invelite in folie alimentara.
6. Unele fructe si legume nu trebuie pastrate impreuna
Bananele, caisele, pepenii, perele, prunele, mango si rosiile elibereaza etilen, un gaz. Unele fructe si legume precum, merele, vinetele, broccoli, morcovii, cartofii si dovleacul sunt sensibile la aces gaz care le altereaza mai repede. 
7. Ceapa si cartofii nu se pastreaza in acelasi loc
Daca le pui in acelasi loc, ceapa va incolti mai repede si exista riscul sa putrezeasca.
8. Usturoiul si ceapa se tin la intuneric
Se pastreaza in pungi de hartie gaurite pentru a permite aerului sa circule. Ca sa reziste cat mai mult timp, pungile trebuie pastrate intr-un loc intunecos.
9. Merele impreuna cu cartofii
Merele vor rezista o perioada mai lunga daca sunt pastrate in acelasi loc cu cartofii.
10. Broccoli si conopida iubesc umezeala
Cea mai buna solutie pentru a pastra broccoli proaspat este aceea de a-i pune codita intr-un pahar cu apa si de a-i acoperi floretele cu un prosop umed. Conopida trebuie invelita in folie alimentara, dar sa te asiguri ca faci cateva gauri pentru a permite aerului sa circule.
11. Telina apio nu se pastreaza in folie de plastic
Daca vrei sa o pastrezi proaspata pentru mai multa vreme, telina apio trebuie invelita in folie de aluminiu inainte de a fi pusa la frigider.
12. Strugurii in folie alimentara
Ca sa reziste mai multa vreme, strugurii trebuie pusi in pungi din polietilena cu sistem de inchidere sau sa ii invelesti in folie alimentara inainte de a-i pune la frigider.
sursa: eva.ro