Triunghi amoros „desenat” de o tânără infidelă! Deși era căsătorită, a rămas însărcinată cu amantul! După ce a născut, a avut parte de șocul vieții ei. Povestea pare desprinsă din telenovele! (Exclusiv)

de: Ciprian Nedelcu
02:00, 09 oct. 2020

O tânără din Iași a decis să își dea în judecată soțul, pe motiv că nu vrea să încuviințeze numele fetiței născute de ea. Ieșeanca infidelă l-a chemat în fața instanței și pe amantul cu care susține că a făcut fetița. Reclamanta a povestit în fața magistraților cum a avut o relație extraconjugală, cerându-le acestora să dezlege ițele triunghiului amoros

Triunghi amoros „desenat” de o tânără infidelă! Deși era căsătorită, ieșeanca a rămas însărcinată cu amantul, conform propriilor afirmații. După ce a născut, tânăra a avut parte de șocul vieții ei. Povestea pare desprinsă din telenovele! În cele din urmă, femeia și-a dat în judecată fostul soț, dar și pe amant. Reclamanta le-a cerut magistraților de la Judecătoria Iași să aprobe încuviințarea numelui fetiței pe care a născut-o în urmă cu câteva luni.
Judecătorii ieșeni s-au crucit când au auzit-o pe femeie povestind nonșalant că a avut o relație extraconjugală în urma căreia a dat naștere unei fetițe.

Și-a chemat în judecată soțul și amantul, pentru numele fetiței născute în urmă cu câteva luni

În luna iunie a acestui an, N.H. a decis să îi cheme în judecată pe I.F., fostul ei soț, dar și pe Alin T. Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, femeia a solicitat instanței ca, prin hotărârea pe care o va pronunța în contradictoriu cu cei doi bărbați, să pronunțe o hotărâre care să țină loc de consimțământ al fostului soț pentru stabilirea numelui de familie pe care urmează să îl poarte minora G.E. până la momentul soluționării dosarului având ca obiect tăgadă de paternitate.

„Minora a fost concepută în timpul căsătoriei cu pârâtul I.F. Căsătoria a fost desfăcută pe 29 noiembrie 2019 de Judecătoria Iași. Minora a rezultat din relația mea cu pârâtul Alin T. Minora s-a născut pe 25 aprilie 2020. În certificatul medical constatator al nașterii nu a fost trecut nimeni la rubrica „Tatăl”. Deoarece pârâtul I.F. a refuzat să dea o declarație la Serviciul de Stare Civilă Iași cu privire la numele minorei, solicit admiterea acțiunii”, a povestit femeia în fața judecătorilor ieșeni.

Ce au constatat judecătorii ieșeni cu privire la acțiunea depusă de tânără

Magistrații ieșeni au constatat faptul că reclamanta a fost căsătorită cu I.F. În timpul căsătoriei, femeia a inițiat o relație de concubinaj cu Alin T. Din această relație a rezultat minora G.E., născută pe 25 aprilie 2020.

„Reclamanta a întâmpinat dificultăți legate de eliberarea actului de naștere, din cauza lipsei acordului pârâtului I.F. cu privire la numele de familie al minorei, fiind necesar acordul acestuia pentru înscrierea oricărui nume de familie, fie al său, fie al reclamantei, înscrisurile depuse la dosar confirmând situația de fapt expusă. Pe rolul Judecătoriei Iași a fost înregistrat, de asemenea, un dosar având ca obiect tăgadă de paternitate și exercitarea autorității părintești. Deoarece pârâtul I.F. nu manifestă niciun interes în soluționarea situației juridice a minorei, este necesară intervenția instanței pentru suplinirea acordului pârâtului în vederea stabilirii numelui său de familie”, au constatat judecătorii ieșeni.

Din acest motiv, magistrații au admis acțiunea formulată de ieșeancă. Așadar, instanța a decis ca fetița să poarte numele de familie al mamei.

Ce spune legea în astfel de situații

Prevederile articolului 414 din Codul Civil instituie prezumția de paternitate, iar articolul 449 din același cod stabilește reguli cu privire la numele de familie al copilului.

„Copilul din căsătorie ia numele de familie comun al părinților săi. Dacă părinții nu au un nume comun, copilul ia numele unuia dintre ei sau numele lor reunite. În acest caz, numele copilului se stabilește prin acordul părinților și se declară, odată cu nașterea copilului, la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor. În lipsa acordului părinților, instanța de tutelă hotărăște și comunică de îndată decizia rămasă definitivă la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor la care a fost înregistrată nașterea”, se arată în Codul Civil.

În ceea ce privește decizia luată de judecătorii ieșeni în cadrul acestui proces halucinant, ea nu este definitivă, putând fi contestată atât de către fostul soț al femeii, cât și de către amantul acesteia. În orice caz, rămâne ca instanța să descâlcească ițele, în cadrul procesului de tăgadă a paternității, inițiat în cadrul acestui triunghi amoros.