Tribunalul Iași cheltuie 1 milion de euro! Sunt pregătite zeci de mii de citații
Aproape 1 milion de euro costă expedierea actelor de procedură la cererea Tribunalului Iași. Licitația pentru furnizarea serviciilor este programată la începutul lunii februarie 2024. Oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Contractul va avea durata de 12 luni
Noi achiziții sunt anunțate de Tribunalul Iași. Pe data de 05.02.2023, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru furnizarea serviciilor de prezentare, prelucrare și expediere acte de procedură și trimiteri de corespondență internă și internațională. Valoarea estimată a contractului este de 4.522.362 de lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro.
„Emitentul actelor de procedură va redacta textul înștiințării în funcție de scopul urmărit (citație, hotărâre, extras de sentință, proces- verbal, notificare etc.). Ridicarea corespondenței de la instanță se va face pe baza borderoului de ridicare a corespondențe, ce va stipula numărul de expediții preluate, gradul de urgență, valoarea declarată și numerele documentelor pe care acestea le conțin, dacă este cazul. Expedierea și înmânarea actelor de procedură către destinatar se vor realiza cu respectarea următoarelor termene: 7 zile pentru localitățile din cuprinsul altor județe, 5 zile pentru localitățile din cuprinsul aceluiași județ, 3 zile pentru aceeași localitate”, se arată în caietul de sarcini.
Și ApaVital a lansat o procedură pentru asigurarea serviciilor poștale.
Serviciile pentru Tribunalul Iași vor fi asigurate timp de 1 an
Acordul-cadru se va desfășura pe o perioadă de 12 luni. Necesarul constă în acte de procedură – 62.250 buc., corespondență neprioritară internă cu serviciul recomandat – 1.088 buc., corespondență neprioritară internă cu confirmare poștală de primire – 50 buc., corespondență prioritară internațională cu serviciul recomandat – 255 buc., corespondență prioritară internațională cu confirmare de primire – 1.125 buc., colete interne – 1 buc.
„În cazul în care un plic nu poate fi predat direct destinatarului din motive obiective (adresa greșită, adresa incompletă, destinatar mutat) plicul va fi restituit beneficiarului nedesfăcut, dar se va specifica pe plic motivul returului. Aceste plicuri vor fi restituite beneficiarului pe baza unei fișe de retur”, se mai arată în documentația procedurii.
La Finanțe, contractul este dorit de Poșta Română
Recent, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) a demarat licitația pentru furnizarea serviciilor de corespondență. Valoarea estimată a contractului este de 5.012.600 de lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. La sesiunea de deschidere s-a prezentat doar Compania Națională Poșta Română SA. Oferta a intrat în etapa de evaluare. Conform ultimelor date financiare, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei, aproape 290 de milioane de euro, profit de 11,2 milioane de lei, datori de 522,8 milioane de lei și un număr de 22.388 de angajați. Serviciile din toată regiunea sunt beneficiarele contractului de corespondență: Iași, Vaslui, Suceava, Neamț, Botoșani și Bacău.
Durata contractului este de 48 de luni. Tribunalul Iași cheltuie 1 milion de euro pe serviciile de corespondență, după ce și în anii trecuți a organizat achiziții similare.