Tratamentul rusesc natural pentru combaterea varicelor

de: BZI.ro
22:35, 27 iul. 2020

Majoritatea femeilor suferă de această boală a varicelor. Fie că vorbim despre venele groase care ies în relief sau sunt doar niște venișoare sub formă de pânză de păianjen pot deveni de-a dreptul dureroase. Lăsând la o parte aspectul nu prea plăcut pe care acestea îl oferă, pot dezvolta cu adevărat complicații. Conform medicinei această afecțiune începe cu dureri ușoare ale picioarelor, aspect neplăcut, discomfort și poate degenera.

Varicele sunt venele proeminente, dilatate sau inflamate de culoare albăstruie. Acestea apar la suprafața pielii, de obicei pe membrele inferioare, în zona gambelor și coapselor. Nu este exclus să apară și pe alte zone ale corpului.
apar în urma unui stil de viață sedentar, a alimentației, moștenirii genetice, statului prea mult în picioare, lipsa sportului, schimbării hormonale, menopauzei.

Tratamentul RUSESC natural pentru combaterea varicelor

Tratamentul împotriva varicelor este diferit și doar un specialist poate pune corect diagnosticul. Însă, rușii au descoperit o rețetă naurală prin care reușim să liniștim aceste dureri.

Ingrediente:

– 250g de usturoi
– 15 lămâi

Preparare:

Începem prin a curăța usturoiul. Se adaugă în blender împreună cu lămâile. Acestea nu trebuie decojite. Amescăm foarte bine, iar preparatul se pune într-un borcan din sticlă. Acoperim borcanul cu cu un tifon, nu ]i punem capacul. Acest amestec se păstrează în frigider. Dimineața se ia o linguriță din acest amestestec și se pune într-un pahar cu apă călduță. Se dizolvă și se consumă pe stomacul gol.

Acest preparat nu face miracole, însă reușește cu succes să prevină și să amelioreze situația.

De ce apar varicele? Cauze posibile

Orele prelungite de stat în picioare sau la birou, tendinţa de a purta încălţăminte şi chiar, îmbrăcăminte departe de a fi confortabile, dar şi expunerea prelungită la căldură şi mulţi alţi factori influenţează în mod negativ sănătatea picioarelor noastre. În prezent, din cauza posturii verticale adoptate de om de-a lungul timpului şi a modificării constante a stilului de viaţă, peste jumătate din populaţia adultă, indiferent de sex sau vârsta, suferă în tăcere de Boala Venoasă Cronică.

Boala Venoasă Cronica este rezultatul instalării afectării venoase, care se dezvolta atunci când apare hipertensiunea venoasă. De altfel, hipertensiunea venoasă este apare, în special, din cauza refluxului venos datorat valvelor venoase care au devenit incompetente.

„Tocmai pentru că are o evoluţie tăcută, care nu este alarmantă pentru pacienţi, deoarece multe persoane considera că primele simptome şi semne ale bolii sunt un rezultat firesc al activităţii lor zilnice, Boala Venoasă Cronică, pe înţelesul tuturor – varicele, rămâne o boală subdiagnosticata şi subtratata. De regulă, pacientul se prezintă la medicul specialist abia în stadiile grave, când Boala Venoasă Cronica dezvolta complicaţii greu de tratat, precum ulcerul venos de gamba”, explica Daciana Brănişteanu, medic specialist dermatolog.

Cum şi de ce apar varicele?

În primul rând, venele sunt vase de sânge care au un rol esenţial la intoacerea sângelui din ţesuturile periferice către inimă. Astfel, sângele de la nivelul membrelor inferioare se întoarce la inimă, de unde este trimis către plămâni pentru a se încărca cu oxigen. Acest flux venos este unidirecţional, de la nivelul membrelor inferioare către inimă şi este, în principal, rezultatul contracţiei musculaturii de la nivelul picioarelor şi existenţei valvelor venoase. Altfel spus, contracţiile musculare împing sângele venos de jos în sus datorită valvelor venoase, care se opun întoarcerii venoase, acest sistem purtând denumirea de reflux venos.

Atât din cauza posturii verticale, cât şi a tulburărilor datorate stilului de viaţă, cu timpul, presiunea exercitată de către sângele venos asupra peretelui venelor se măreşte. Ca o urmare directă, venele se dilatează prin îndepărtarea pereţilor venoşi. Pe termen lung, îndepărtarea pereţilor venoşi unul faţă de celălalt duce la imposibilitatea valvelor venoase de a se mai închide perfect. Odată ce valvele venoase de la nivelul membrelor inferioare nu se mai închid normal sau sunt chiar distruse, acestea nu se mai pot opune întoarcerii venoase. Astfel, sângele venos va circula în sens invers, în mod anormal, de sus în jos, curgerea purtând numele de reflux venos.