Tratament pentru mâncărimi în zona intimă. Când simptomul anunță o afecțiune ginecologică?

de: BZI.ro
12:00, 08 dec. 2022

Un tratament pentru mâncărimi în zona intimă trebuie prescris de către un medic specialist. Odemul din zona intimă este o problemă destul de frecventă cu care se confruntă femeile. Pe lângă disconfort, te face să te întrebi cu ce ar putea avea legătură și dacă ar trebui să te gândești unde să găsești un bun ginecolog.

În unele cazuri, cauzele pot fi inofensive și nu necesită intervenție medicală. Acestea pot fi, de asemenea, un simptom al unor afecțiuni ginecologice pentru care merită să consultați un specialist. Înainte de a înțelege cum să tratați mâncărimea la femei, merită să înțelegeți cauzele apariției acesteia. Practic de ele și va depinde de tipul de tratament. Este demn de remarcat faptul că, dacă vă confruntați cu o astfel de problemă pentru prima dată, nu trebuie să încercați să rezolvați problema singură. Faceți o programare la un ginecolog și obțineți soluția potrivită pentru problema dumneavoastră.

Alegeți-vă cu grijă partenerul sexual și evitați promiscuitatea

Tratament pentru mâncărimi în zona intimă. Sfaturile ginecologilor

Odată ce medicul determină cauza mâncărimii, se prescrie un tratament adecvat. Dacă este o consecință a alergiilor, se prescriu antihistaminice. În situații mai dificile, se prescriu unguente hormonale. Medicul poate prescrie, de asemenea, vitamine, creme hidratante și detergenți cu o compoziție adecvată. Atunci când suferi de o astfel de afecțiune este indicat ca și partenerul tău sexual să efectueze un control specializat.

Medicamentele acționează destul de repede, dar unele persoane preferă să facă băi de plante pentru a reduce și a elimina rapid mâncărimile. De asemenea, puteți consulta un specialist care vă va sfătui, va verifica și vă va oferi un plan de tratament pentru oricare dintre cauzele care provoacă disconfortul.

Încercați să eliminați orice factori care nu sunt legați de probleme de reproducere sau de sănătate generală

Încercați să eliminați orice factori care nu sunt legați de probleme de reproducere sau de sănătate generală. Dacă apar simptome de mâncărime sau arsură după utilizarea unui nou produs de igienă, trebuie să încetați să îl mai folosiți. Purtați numai lenjerie intimă din bumbac și evitați să purtați tanga. Reduceți la minimum utilizarea absorbantelor zilnice și nu le purtați mai mult de 2-3 ore. Nu uita că utilizarea contraceptivelor poate provoca, de asemenea, mâncărimi.

Reguli de urmat pentru a evita disconfortul din zona intimă. Cele mai eficiente pastile

Pentru a evita disconfortul în zona intimă, trebuie respectate reguli simple. Cel puțin o dată pe an, mergeți la ginecolog pentru un control medical complet. Evitați factorii care perturbă echilibrul pH-ului din zona intimă. Astfel, alegeți produsul potrivit pentru igiena zilnică, folosiți mai ales lenjerie intimă din bumbac pentru uzul zilnic.

Odată ce medicul determină cauza mâncărimii, se prescrie un tratament adecvat

Alegeți-vă cu grijă partenerul sexual și evitați promiscuitatea. Relațiile sexuale regulate cu parteneri de același sex și controalele preventive timpurii ajută la reducerea la minimum a riscului de boli cu transmitere sexuală. Evitați antibioticele fără prescripție medicală. Este important să nu vă expuneți  stresului și anxietății.

Cel mai eficient tratament pentru mâncărimi în zona intimă este cel cu antibacteriene și antimicrobiene. Alegerea medicamentelor este efectuată de către medic. Astfel, poate fi vorba de pastile și injecții, precum și de preparate topice sub formă de supozitoare vaginale. Medicamentele antifungice sunt indicate pentru bolile cauzate de agenți patogeni fungici, adesea din genul Candida.

Medicamentele acționează destul de repede, dar unele persoane preferă să facă băi de plante