Tratament pentru infecții genitale la femei. Semne care anunță dezvoltarea patologiei

de: BZI.ro
12:25, 03 mai 2023

Un tratament pentru infecții genitale la femei trebuie prescris doar de un medic. Infecțiile sexuale sunt frecvente în societatea modernă. Orice contact neprotejat poate duce la apariția unei boli. Trebuie să știți că principalul tratament pentru infecții genitale este reprezentat de antibiotice. Medicația specifică, dozajul și durata tratamentului sunt stabilite în mod individual.

Dacă prezentați simptome caracteristice infecțiilor genitale, trebuie să vă adresați la medic cât mai curând posibil. Printre acestea se numără urinare dificilă sau dureroasă, uneori cu sânge, rigiditate genitală, durere sau senzație de arsură și scurgeri nefirești. Printre simptomele care anunță afecțiuni genitale se numără modificări ale culorii, mirosului și texturii secrețiilor normale la femei. De asemenea, bolile sunt anunțate și de nereguli menstruale, menstruație dureroasă și mâncărimi.

Tratament infecții genitale la femei. Testele necesare pentru identificarea bolii

Înainte de toate, infecțiile genitale nu sunt un motiv de panică, ci un semnal de acțiune. Agenții patogeni care sunt depistați și tratați la timp nu provoacă niciun rău organismului și nu au niciun impact asupra sănătății viitoare.

Din punct de vedere statistic, nu se depistează o singură boală, ci o serie de boli, așa că testele pentru ITS trebuie efectuate pe mai multe fronturi deodată. Clinicile plătite au pachete speciale de diagnosticare de laborator, în funcție de starea pacientului și de simptomele pe care le-a avut.

Toate testele pentru depistarea infecțiilor cu transmitere sexuală pot fi împărțite în două categorii, în funcție de modul în care a fost prelevat și prelucrat biomaterialul. PCR – reacția în lanț a polimerazei – este un frotiu de mucoasă. Un tehnician de laborator poate detecta 0,1 bacterii din 100 și poate face un diagnostic precis. ELISA este un test imunoenzimatic. Arată de cât timp a fost infectat pacientul, este o infecție cronică, nou dobândită sau o exacerbare a unei forme cronice.

Dacă sistemul nostru imunitar nu ar putea face față bacteriilor, omenirea ar pierde lupta pentru supraviețuire. Multe infecții bacteriene nu necesită tratament cu antibiotice dacă sunt ușoare. De exemplu, sinuzita și otita medie pot dispărea de la sine. Însă, infecțiile genitale trebuie neapărat tratate cu antibiotice. Acestea nu au capacitatea de a dispărea de la sine.

Cum se tratează bolile ginecologie. Trei metode de terapie recomandate de medici

Numai un ginecolog, după un diagnostic precis, poate prescrie tratamentul complet necesar, care nu va lăsa nici o șansă ca boala să revină. Tratăm în mod cuprinzător infecțiile genitale feminine prin următoarele metode terapia antibacteriană. Aceste infecții sunt tratate eficient cu antibiotice. Terapia cu antibiotice nu este indicată, doar dacă există contraindicații, precum reacții alergice, probleme hepatice etc.

Terapia imunomodulatoare este la fel de eficientă. Pe lângă eradicarea microflorei patogene, tratamentul trebuie să includă și susținerea și întărirea sistemului imunitar pentru a se apăra și a preveni reapariția infecțiilor prin prescrierea de imunomodulatoare.

Tratamentul topic este utilizat pentru a distruge bacteriile din mucoasa genitală. Curățarea vaginală este principala metodă. Cu toate acestea, nu trebuie folosită în exces, deoarece igienizarea vaginală excesivă deprimă microflora normală. În cazul vaginitei bacteriene, supozitoarele prezintă o activitate ridicată împotriva unei game foarte largi de agenți infecțioși și boli, inclusiv bacterii, virusuri și protozoare.

Un tratament pentru infecții genitale la femei este complex și include utilizarea de medicamente antibacteriene la care infecția este sensibilă. Astfel, cum am menționat și mai sus tratamentul poate include administrarea de imunomodulatori, enzime, hepatoprotectori și preparate bacteriene.