Tratament pentru durerile musculare. Pastile și proceduri care grăbesc recuperarea
Un tratament pentru durerile musculate depinde de cauza apariției simptomului. Prin urmare, cel mai important factor în prescrierea tratamentului este stabilirea unui diagnostic precis. Dacă, de exemplu, durerea musculară este cauzată de administrarea unui anumit medicament, poate fi suficient să nu mai luați medicamentul respectiv sau să îl înlocuiți cu un alt medicament.
Tratamentul medicamentos pentru durerile musculare poate include AINS sau analgezice sau chiar opioide. Pentru durerea musculară apărută în urma unei leziuni, pe lângă administrarea unor medicamente este necesară odihna și descărcare, iar în unele cazuri imobilizare. În plus, răcirea locală cu gheață înfășurată într-un prosop are un efect bun în astfel de cazuri, ceea ce reduce umflarea, inflamația și durerea. În plus, este necesar să se oprească efortul care a cauzat durerea musculară.
Tratament pentru durerile musculare. Proceduri termice pentru ameliorarea deranjului
Leziunile musculare au nevoie de o perioadă destul de lungă de timp pentru a se vindeca. Recuperarea timpurie de la un efort normal poate duce la sindromul durerii cronice și la cicatrizarea excesivă a țesutului muscular. Iar în cazurile severe la dezvoltarea miozitei osifiante.
Tratamentul durerii musculare poate include utilizarea tratamentelor termice, precum și a altor terapii, cum ar fi acupunctură și masaj de acupresură. Mulți medici recomandă electroterapie, terapie prin electricitate și electrostimulare. Unii specialiști spun că fizioterapia și terapia fizică contribuie la ameliorarea durerii.
Exercițiile fizice sistematice sunt adecvate mai ales atunci când durerea cronică este cauzată de boli degenerative ale coloanei vertebrale, cum ar fi osteocondroza, spondiloza sau hernia de disc. Metodele de tratament chirurgical sunt utilizate atunci când există leziuni musculare traumatice grave sau când există o compresie a rădăcinilor nervoase.
Prevenirea durerilor se efectuează prin respectarea unor anumite reguli. În primul rând este indicat să ai un stil de viață sănătos, multă mișcare, o dietă echilibrată, o ergonomie corectă la locul de muncă, excluderea abuzului de alcool și a fumatului.
Ce medicament calmează senzația de disconfort? Injecții și alte metode recomandate de medici
Durerea musculară cauzată de o încordare severă poate fi ameliorată prin injecții cu diferite medicamente. Printre cele mai recomandate de către specialiști se numără Ketalgin, Ketanov, Ketoprofen și Ketolong. Acestea sunt remedii pentru dureri musculare care ameliorează rapid durerea. Ingredientul activ este metamisolul.
Abținerea de la activitatea care a cauzat durerea, odihna, frigul local și medicamentele antiinflamatorii ajută, de obicei, la reducerea durerii asociate cu o întindere musculară excesivă. Durerea musculară poate fi cauzată de boli grave, cum ar fi fibromialgia și infecțiile sau dermatomiozita. În aceste cazuri este indicat să începeți prin a trata boala care a provocat manifestarea disconfortului.
În abordarea durerii, medicii se ghidează după „scara durerii” elaborată de Organizația Mondială a Sănătății. În consecință, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), sunt recomandate pentru prima etapă sau pentru tratamentul durerii ușoare până la moderate. Medicamentele din această categorie sunt aprobate pentru utilizare la adulți și adolescenți cu vârsta de peste 15 ani.
Înainte de a urma un tratament pentru durerile musculare trebuie să vă consultați întotdeauna cu medicul dvs. deoarece tratamentul simptomatic și administrarea de analgezice nu înlocuiesc tratamentul de bază al bolii. În cazul în care durerea acută nu dispare, medicul poate folosi alte metode de ameliorare a durerii.