Tratament naturist pentru tensiune diastolică mare: Remediu simplu, din inima naturii

de: BZI.ro
13:21, 22 mart. 2022

Un tratament naturist este mereu bine-venit, mai ales pentru tensiune diastolică mare. De aceea, în articolul de față, îți vom prezenta cel mai bun remediu din inima naturii.

Tensiunea diastolică mare semnalează prezența unei afecțiuni cardiace, arteriale, endocrine sau renale. În astfel de cazuri, musculatura aflată în componența vaselor de sânge nu se relaxează așa cum ar trebui în intervalul cuprins între două bătăi cardiace. Creșterea tensiunii diastolice duce la o incidență crescută a episoadelor de accident vascular în rândul persoanelor vârstnice. De asemenea, și scăderea valorilor tensiunii arteriale diastolice este asociată riscului de accident vascular, prin micșorarea perfuziei coronariene și reducerea elasticității pereților arteriali.

Printre simptomele specifice persoanelor cu tensiune diastolică mare se numără: amețeli, cefalee, tulburări de vedere (fosfene, vedere încețoșată), deficit motor sau senzorial, episoade de ischemie cerebrală tranzitorie, parestezii și amorțeli localizate cu predominanță la nivelul extremiăților, tulburări de concentrare și de memorie, epistaxis (hemoragie nazală), poliurie (eliminare abundentă de urină), hematurie (prezenţa sângelui în urină), nicturie (nevoia de a uirna în timpul nopții), sete intensă, palpitații, tahicardie, durere precordială, dispnee de efort, edeme gambiere, extremități reci, claudicație intermitentă, transpirații excesive, acufene, crampe musculare, insomnii.

Tensiunea diastolică mare semnalează prezența unei afecțiuni cardiace, arteriale, endocrine sau renale.

Cel mai bun tratament naturist pentru tensiune diastolică mare

Pe lângă ceaiurile de păducel, lavandă și valeriană, care pot reduce tensiunea arterială, eficient este și ghimbirul. Poate că nu știai, dar ghimbirul este utilizat încă din cele mai vechi timpuri, pentru îmbunătățirea mai multor aspecte ale sănătății inimii, inclusiv circulația, valorile colesterolului și tensiunea arterială. Potrivit numeroselor studii efectuate de-a lungul timpului, ghimbirul poate reduce tensiunea arterială în mai multe moduri.

Rolul ghimbirului este de a bloca în mod natural canalele de calciu, dar și de a inhiba enzima de conversie a angiotensinei. În urma unui studiu efectuat pe mai mult de 4.000 de persoane, s-a demonstrat că acelea care au consumat mai mult ghimbir (între 2 și 4 grame pe zi), aveau cel mai mic risc de a dezvolta hipertensiune arterială.
Ghimbirul poate fi consumat în mai multe moduri. Poate fi integrat în salate, în supe, în smoothie-uri sau poate fi consumat sub formă de ceai. În același timp, poți lua suplimente cu ghimbir, care sunt mai concentrate. Nu uita, însă, să îți întrebi medicul dacă astfel de suplimente interacționează cu tratamentul pe care îl iei.

Pentru prepararea unui ceai de ghimbir ai nevoie de o linguriță de ghimbir proaspăt ras, pe care să o lași la infuzat 10 minute, într-o cană cu apă clocotită. Poți consuma două sau trei astfel de ceaiuri în fiecare zi, iar starea ta de sănătate se va îmbunătăți considerabil.

Rolul ghimbirului este de a bloca în mod natural canalele de calciu, dar și de a inhiba enzima de conversie a angiotensinei.

Cauze care duc la apariția hipertensiunii arteriale diastolice

Așa cum am menționat și la începutul acestui articol, tensiunea diastolică mare poate fi determinată de prezența anumitor afecțiuni cardio-vasculare (coarctația de aortă, blocul atrioventricular complet, insuficiența aortică), renale (glomerulonefrita acută sau cronică, pielonefrita, rinichiul polichistic, uropatia obstructivă, nefropatia diabetică, stenoza unilaterală sau bilaterală a arterei renale, insuficiența renală, tuberculoza renală) sau tulburări endocrine (feocromocitomul, hiperaldosteronismul primar sau sindromul Conn, hipertiroidismul, hipotiroidismul, sindromul Cushing, hiperparatiroidismul, acromegalia).

Totodată, există și anumiți factori, care pot duce la apariția hipertensiunii arteriale diastolice. Printre aceștia se numără: vârsta înaintată, sarcina, ereditatea, un stil de viață nesănătos, regimul alimentar necorespunzător, obezitatea, sedentarismul, anumite afecțiuni, precum sindromul de apnee în somn, tumorile cerebrale, traumatismele cerebral, afecțiunile inflamatorii cerebrale, stresul psiho-emoțional, rasa, fumatul, alimentația hipersodată, consumul excesiv de alcool sau de cafea, deficitul de potasiu în organism, deficitul de vitamină D în organism și utilizarea îndelungată a anticoncepționalelor orale.