Tratament naturist pentru fiere inflamată. Cauze, simptome și regim alimentar

de: BZI.ro
16:09, 16 mart. 2022

Tratamentul pentru fiere inflamată constă într-o intervenție chirurgicală, dacă boala este avansată. Doctorul Ruxandra Constantin recomandă și consumul ceaiurilor din plante amare ce sunt benefice pentru detoxifierea ficatului. Cele mai frecvente simptome pe care oamenii le experimentează sunt greața, vărsăturile și durerea în partea superioară a abdomenului. Acestea se manifestă de obicei după consumul meselor bogate în grăsimi.

Colecistita este o inflamație a vezicii biliare, iar durerile provocate nu trebuie ignorate. Simptomele nu trec de la sine, de aceea trebuie să consultați medicul specialist. Pentru ameliorarea simptomelor este recomandat și sucul de coacăze roșii și extractul de rozmarin. Este important de reținut, că după tratarea bolii, aceasta poate apărea din nou după un an.

Cel mai frecvent tratament naturist pentru fiere inflamată

Calculii biliari, se pot elimina prin intervenție chirurgicală, însă dacă persoana nu prezintă simptome acestea se pot trata medicamentos sau cu ajutorul produselor naturiste. Doctorul Ruxandra Constantin, recomandă anghinarea în tratarea pietrelor deoarece are un rol detoxifiant la nivelul ficatului. Acesta trebuie consumat dimineața, pe stomacul gol, după care 30 minute trebuie să stați culcați pe partea dreaptă pentru a stimula secreția bilei. Ruxandra Constantin recomandă de asemenea și alte plante amare, cum ar fi cicoarea, păpădia și armurariul. Alte ceaiuri recomandate sunt cele din coada-șoricelului, salvie, mentă și coada-calului. Acestea trebuie consumate înaintea meselor principale. De asemenea, ceaiul din mătase de porumb este recomandat deoarece detoxifică ficatul. Tratamentele naturiste sunt recomandate alături de cele medicamentoase. Chiar dacă tratamentul dă roade, acestea pot apărea după un an.

Regimul alimentar este un alt factor important de care trebuie să țineți cont. Sunt de evitat grăsimile animale. Carnea grasă, salamurile și afumăturile nu trebuie consumate deoarece au un efect nociv asupra fierii. Printre alte alimente ce nu trebuie consumate, se numără și roșiile, varza, migdalele, vinetele și produsele de patiserie. Cele mai benefice alimente sunt legumele și fructele, ce nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică. Morcovii, cartofii, salata verde și spanacul sunt permise atunci când aveți probleme cu fierea. Totodată, lactatele și citricile sunt recomandate, din cauza conținutului de vitamina C.

Cauze și simptome ale colecistitei

Simptomele acesteia, pot interveni după masă, în mod special după consumul unor alimente bogate în grăsimi. Acestea pot include greață, vărsături, durere în partea dreaptă superioară sau în centrul abdomenului, febră sau sensibilitatea abdomenului atunci când este atins. Dacă durerea persistă și devine insuportabilă trebuie să consultați medicul specialist. Colecistita este cauzată de blocarea canalului biliar, o posibilă tumoare, calculi biliari, o infecție sau o problemă la nivelul vaselor de sânge. De obicei, aceasta este consecința granulelor dure ce se dezvoltă în vezica biliară. Calculii biliari pot bloca tubul prin care curge bila atunci când părăsește vezica biliară, provocând inflamație. Pentru a preveni colecistita, trebuie să vă mențineți o greutate normală, să slăbiți treptat și să aveți un stil de viață sănătos.

Tratamentul naturist împotriva fierei inflamate constă în consumul ceaiurilor de păpădie, cicoare, mătase de porumb sau salvie. Dacă persoanele nu prezintă simptome, boala poate fi tratata prin intermediul medicamentelor, însă medicul vă poate recomanda și intervenția chirurgicală.