Tratament naturist pentru durerile de picioare. Cum să menții un stil de viață activ
Pentru cei în nevoie există mai mult decât un singur tratament naturist pentru durerile de picioare, care pot fi cauzate de o varietate de factori și condiții, inclusiv dureri musculare, boli osoase, boli nervoase, cancer, infecții sau leziuni. Afecțiunea poate apărea în picior, coapsă, zona fesieră, genunchi și tibii.
Simptomele durerii de picioare pot varia în funcție de cauza subiacentă. Unele semne la care trebuie să fii atenți includ slăbiciune, amorțeală într-o parte a piciorului sau în întregul picior, pulsații, crampe, dureri, senzație de furnicături sau durere articulară.
Tratament naturist pentru durerile de picioare
Deși un analgezic este o alegere principală pentru majoritatea oamenilor, alții caută tratamente naturiste pentru durerile de picioare. Turmericul este un antiinflamator și conține un antioxidant puternic, numit curcumin. Aceste îl fac un remediu potrivit pentru ameliorarea osteoartritei și artritei reumatoide. O pastă de turmeric amestecată cu ulei de susan cald, lapte cu turmeric, ceai de ghimbir cu turmeric și suplimente pentru dureri articulare care conțin turmeric pot fi folosite pentru a scăpa de durerile de picioare.
Sarea Epsom conține sulfat de magneziu care, atunci când este adăugat în apa fierbinte a băii, acționează ca un electrolit. Spălarea picioarelor în această apă ajută la reglarea semnalelor nervoase, minimizarea inflamației, durerii și umflăturii. Deoarece meritele pentru reducerea umflăturilor se datorează mineralului, un supliment ar putea ajuta, de asemenea, însă suficient cât să nu ajungeți la un exces de magneziu în corp. De asemenea, o soluție formată din apă caldă și una sau două căni de oțet de mere este un remediu natural puternic pentru durerea și inflamația articulațiilor. Acest tratament ajută la durerea cauzată și elimină toxinele din țesuturile conjunctive și articulații. În plus, furnizează potasiu și calciu, care sunt două minerale esențiale pentru ameliorarea durerii.
Frunzele de păpădie conțin vitaminele A și C în cantități mari, care contribuie la repararea țesuturilor deteriorate. Când sunt ingerate, ajută ficatul să elimine toxinele din sânge. Frunzele conțin, de asemenea, acid linoleic și, prin urmare, prezintă proprietăți antiinflamatorii. Deoarece afectează răspunsurile imune, ele pot fi utile în gestionarea artritei reumatoide. Frunzele de păpădie pot fi amestecate cu o cană de apă fierbinte sau transformate într-o salată pentru consum.
Durerile musculare pot fi tratate prin consumul de suc de cireșe acrișoare, fructe care au proprietăți antiinflamatorii și conțin antioxidanți. Aceste caracteristici ajută la tratarea leziunilor țesuturilor moi și la reducerea durerii. Alte tratamente naturiste pentru durerile de picioare includ ceaiul de boabe de ienupăr, pectina, sucul de struguri, amestecul de ulei de mentă și eucalipt, ceaiul de salcie albă și melasa neagră.
Care sunt cele mai frecvente simptome și cauze
Alte simptome care pot însoți durerea de picior includ oboseala, febra, umflarea articulației, reducerea amplitudinii mișcărilor și umflăturile pe piele.
Cel mai frecvent, această afecțiune rezultă din suprasolicitarea piciorului și uzura zilnică, ducând la deteriorarea țesutului, mușchilor, tendoanelor, oaselor sau articulațiilor. De asemenea, poate fi rezultatul unei leziuni. Totuși, în câteva dintre aceste cazuri puteți recurge la leacurile bătrânești.
Câteva cauze comune includ durerea de picioare produsă de crampe musculare, care se simte ca o strângere intensă și bruscă a mușchilor, cel mai frecvent în gambe, fiind, de obicei, rezultatul oboselii sau deshidratării. În plus, afecțiunea cauzată de tendinită se referă la umflături, dureri și inflamații produse în partea inferioară a gambei, în jurul călcâiului, din cauza deteriorării tendonului lui Ahile. Durerea produsă de tromboza venoasă profundă, o afecțiune în care apare un cheag de sânge într-o venă, apare în partea inferioară a piciorului.
Cheagurile de sânge sunt, de asemenea, mai probabile să apară în perioade lungi de inactivitate. Factorii de risc includ obezitatea, fumatul și administrarea anumitor medicamente. Acestora li se mai adaugă și durerea de picior cauzată de oase rupte sau artrită, cum ar fi artrita reumatoidă, osteoartrita, artrita infecțioasă și tendinita. De asemenea, o altă cauză a acestei afecțiuni pot fi întinderile și entorsele, care pot duce la dureri acute care se agravează cu mișcarea.
Cu toate acestea, vizita la medic este întotdeauna cea mai bună soluție, dacă un tratament naturist pentru durerile de picioare nu are niciun efect, iar afecțiunea refuză să dispară.